Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
irish beef 4

Gek op…Ierse sukade!

In samenwerking met Irish Beef

Advertentie

Sukade is een opvallend stukje vlees. Je onderscheidt de sukade gemakkelijk van andere stukken stoofvlees, door de zeen die dwars door het vlees loopt. De zeen geeft de grens aan tussen zacht vlees en werkvlees. Het zachte deel van de sukade kun je ook als biefstuk eten. Dat deel noemen we flat iron steak.

Extra smaak

Runderen in Ierland staan gemiddeld 220 dagen per jaar in de wei en eten gras wanneer ze er trek in hebben. Door de vele beweging die de dieren krijgen, ontstaat er veel bindweefsel in de voorvoet – de plek waar de sukade zich bevindt. Bindweefsel geeft extra smaak aan je stoof. De ideale temperatuur om bindweefsel in vlees te garen is 72 graden Celsius. Stoof de sukade minstens drie uur, dan wordt het vlees lekker mals.

De veelzijdigheid van de sukade maakt het vlees voor de chef-koks van de Chefs’ Irish Beef Club tot favoriet om stoofgerechten op sterrenniveau mee te bereiden. Kijk voor recepten met Ierse sukade op irishbeef.nl

Deze Nederlandse top-chefs werken graag met Iers rundvlees. Leer van de besten: kijk en kook met ze mee!

Even voorstellen: Erik van Loo

“Iers rundvlees heeft een onwijs mooie kwaliteit met een mooi vetadertje en veel smaakextractie. Ideaal voor in de stoofpot.”

Eigenaar en Executive chef Restaurant
Bedrijf: 
Restaurant Parkheuvel, Rotterdam
Favoriet recept: Ierse rundersukade op selderij stoof

Even voorstellen: Erik de Boer

“Ik ben Ierland-fan én sukade-fan. Sukade kun je veel diepgang meegeven. Zo krijgt je stoofgerecht een eigen signatuur.”

Chef-kok en zelfstandig ondernemer
Bedrijf: Erik de Boer Culinair
Favoriet recept: Ierse rundersukade met een crème van bloemkool, piccalilly en langoustine.

Even voorstellen: Rogér Rassin

“In Ierland lopen koeien al vanaf de eerste lentezon tot de winter lekker buiten en eten de hele dag door gras. Dat geeft het vlees een heerlijke volle smaak.”

Executive chef Restaurant
Bedrijf:  Amstel restaurant, InterContinental Amstel Amsterdam
Favoriet recept: Ierse rundersukade met risotto en rode wijnjus

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!