Advertentie
Extra smaak
Runderen in Ierland staan gemiddeld 220 dagen per jaar in de wei en eten gras wanneer ze er trek in hebben. Door de vele beweging die de dieren krijgen, ontstaat er veel bindweefsel in de voorvoet – de plek waar de sukade zich bevindt. Bindweefsel geeft extra smaak aan je stoof. De ideale temperatuur om bindweefsel in vlees te garen is 72 graden Celsius. Stoof de sukade minstens drie uur, dan wordt het vlees lekker mals.
De veelzijdigheid van de sukade maakt het vlees voor de chef-koks van de Chefs’ Irish Beef Club tot favoriet om stoofgerechten op sterrenniveau mee te bereiden. Kijk voor recepten met Ierse sukade op irishbeef.nl
Deze Nederlandse top-chefs werken graag met Iers rundvlees. Leer van de besten: kijk en kook met ze mee!
Even voorstellen: Erik van Loo
“Iers rundvlees heeft een onwijs mooie kwaliteit met een mooi vetadertje en veel smaakextractie. Ideaal voor in de stoofpot.”
Eigenaar en Executive chef Restaurant
Bedrijf: Restaurant Parkheuvel, Rotterdam
Favoriet recept: Ierse rundersukade op selderij stoof
Even voorstellen: Erik de Boer
“Ik ben Ierland-fan én sukade-fan. Sukade kun je veel diepgang meegeven. Zo krijgt je stoofgerecht een eigen signatuur.”
Chef-kok en zelfstandig ondernemer
Bedrijf: Erik de Boer Culinair
Favoriet recept: Ierse rundersukade met een crème van bloemkool, piccalilly en langoustine.
Even voorstellen: Rogér Rassin
“In Ierland lopen koeien al vanaf de eerste lentezon tot de winter lekker buiten en eten de hele dag door gras. Dat geeft het vlees een heerlijke volle smaak.”
Executive chef Restaurant
Bedrijf: Amstel restaurant, InterContinental Amstel Amsterdam
Favoriet recept: Ierse rundersukade met risotto en rode wijnjus
Onze tips
WIN: 3x het kookboek ZOETE ZOOI. van Eefje Friedhoff
Nu verkrijgbaar: Foodies Lekker stoven
Vers van de pers: nieuwe smaken van Côte d’Or, Golden Cups en meer!
Tefal x Jamie Oliver: de beste producten voor in jouw keuken
WIN: elke week een AIR braadpan van Tefal voor #stovember
NIEUW: Foodies Travel + win een culinaire reis!
Vers van de pers: Foodies’ kerstcover, Jamie Oliver-week en meer!
Jamie Oliver-week bij Foodies Magazine!
Redactie