Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
De beste kijktips voor foodies

De beste kijktips voor foodies

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

De kerstvakantie staat voor de deur; tijd om onze favoriete series met je te delen. Want niets is lekkerder dan wegkruipen onder een dekentje en de ene na de andere serie te bingewatchen. Met deze tips geniet je ook digitaal van de smaakvolste gerechten, en doe je meteen wat inspiratie op voor de feestdagen! Deze zeven series móét je gezien hebben.

1. Rudolph’s Winterklassiekers

Rudolph van Veen is dol op winter, kerstmis en alles wat daar ook maar bij hoort. Een match made in heaven, zo denken wij er namelijk ook over! Gezellig samen zijn, het huis versieren én natuurlijk uitgebreid dineren past bij de koude wintermaanden. In deze serie geeft Rudolph je heerlijke recepten die er ook nog eens oogverblindend uitzien. Met alle handige tips kom je zonder kleerscheuren het winterseizoen door. Vanaf 20 december maakt hij dagelijks overheerlijke kerstklassiekers met diverse gasten. ‘Rudolph’s Winterklassiekers’ is elke werkdag om 18.00 uur te zien op 24Kitchen.

Kijktips voor foodies

2. Kijktips voor foodies: Chef’s Table

Grote kans dat je dit programma op Netflix natuurlijk allang kent. Desalniettemin hoort deze absoluut thuis in het rijtje met de beste kijktips voor foodies! De maker David Gelb trakteerde ons op meerdere seizoenen. Ook maakte hij een aantal specials over bijvoorbeeld Frankrijk, pastry chefs en barbecueën. In elke aflevering staat een andere chef centraal. Deze culinaire sterren brengen gastronomie wereldwijd naar nieuwe hoogten met innovatieve gerechten en verleidelijke desserts. Na het kijken van een aflevering heb je gegarandeerd trek!

chef's table

3. MasterChef Australia

In dit programma op Net5 strijden amateurkoks uit heel Australië voor de titel van Masterchef. Ze tonen hun kooktalenten aan de juryleden, die bestaan uit beroemde koks en recensenten. We hebben ook een Nederlandse editie van dit programma gehad, toch vinden we ‘MasterChef Australia’ de leukste om te kijken. Heb je de afleveringen op televisie gemist? Op Kijk.nl zijn alle aflevering gemakkelijk terug te kijken. Heb je bijvoorbeeld een avondje bingewatchen gepland? We’ve got you covered!

MasterChef Australia

4. Salt Fat Acid Heat

Chef Samin Nosrat gaat in de miniserie ‘Salt Fat Acid Heat’ de wereld over om de vier basisbeginselen van lekker koken te onderzoeken. Een heerlijke serie voor echte foodies dus, die zich richt op het proces van koken. Zo leer je bijvoorbeeld alles over hoe je jouw gerechten écht voortreffelijk maakt. Ze neemt je mee naar Italië, Mexico, Japan en Amerika. Onderweg bereidt ze geweldige feestmalen. Misschien is dit wel één van de beste kijktips voor foodies. De miniserie ‘Salt Fat Acid Heat’ is te zien op Netflix. Overigens is er ook een gelijknamig boek van Samin Nosrat, deze is wat ons betreft het lezen meer dan waard!

Kijktips voor foodies

5. Keuringsdienst van Waarde

Dit is een programma waarvoor we wekelijks klaar zitten op de bank. Het onderzoek en de doortastendheid van de redactie is namelijk geweldig. Ze weten feilloos diverse mythes en vooroordelen te ontkrachten. Zo vertelden ze ons al eens wat het verschil is tussen witte en bruine eieren, en maakten ze onlangs bijvoorbeeld een aflevering over échte pasta carbonara. Tijdens de feestdagen wordt de herhaling van de ‘Grote Keuringsdienst van Waarde Test’ uitgezonden. Deze is te zien op donderdag 23 december om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO3.

Kijktips voor foodies: Keuringsdienst van Waarde

6. Kijktips voor foodies: Ugly Delicious

In dit programma zie je alles over de beste aroma’s zonder fratsen. Sterrenchef David Chang neemt zijn vrienden mee op een smaakmakende, cultuuroverschrijdende jacht naar ’s werelds lekkerste eten. De allereerste aflevering staat in het teken van pizza. En ja, daar heb je ons al te pakken. Het water liep ons in de mond tijdens deze aflevering. Het duurde dan ook niet lang voordat we het hele eerste seizoen hadden gezien. In 2020 kwam het tweede seizoen uit op Netflix. David Chang gaat in dit seizoen bijvoorbeeld op onderzoek uit en ontdekt wat curry eigenlijk is en waar vlees aan het spit vandaan komt.

Ugly Delicious

7. Nadiya’s Party Feasts

In 2015 won ze The Great British Bake Off, maar we vinden het misschien nog wel leuker om naar Nadiya Hussain te kijken in ‘Nadiya’s Party Feasts’. In deze heerlijke special deelt ze al haar geheimen voor het perfecte feest. Dat, in combinatie met haar vrolijke uitstraling en onuitputtelijke humor, maakt dit nu al één van de leukste programma’s van deze winter wat ons betreft. Je bekijkt de special van Nadiya Hussain op 24Kitchen. Deze wordt uitgezonden op woensdag 29 december om 19.00 uur.

Nadiya's Party Feasts

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!