Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
De film Foodies: Sinan Eroglu

Sinan Eroglu over de film Foodies: “Ik ben best wel een vreetzak”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Wij spraken Sinan Eroglu over zijn rol in de romantische komedie Foodies, zijn eigen guilty pleasures, herinneringen op het gebied van eten én natuurlijk over de ceviche van zalm die we maakten voor de film!

De film Foodies met Sinan Eroglu

Say what? Komt er een film die Foodies heet? Jazeker! Dat klinkt misschien als een soap over de redactie van Foodies Magazine, maar dat is niet het geval. Naast dat we twee recepten ontwikkelden voor deze romantische komedie gingen we ook in gesprek met Sinan Eroglu, hij speelt een belangrijke rol in de film.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Romantische komedie

In de romantische komedie Foodies draait het om twee dingen: eten en liefde. Precies de twee dingen die het leven leuk maken. In de film speelt liefde in tijden van social media een belangrijke rol. Sanne Vogel speelt in de film Foodies een populaire foodblogger die haar droom ooit een kookboek te schrijven in duigen ziet vallen als ze per ongeluk een negatieve recensie schrijft over het restaurant van een jonge chef, die zij toevallig héél leuk vindt. En laat die jonge chef nu net gespeeld worden door Sinan Eroglu!

foodies de film

Sinan Eroglu over Foodies:

In de film speel je een jonge chef, Marco. Wat is zijn rol in de film?
Sinan Eroglu: “In de film Foodies speel ik Marco, een jonge chef. Samen met Henry (gespeeld door Roué Verveer) begin ik een restaurant. Ik ben de chef, Henry zorgt voor alles er omheen en het entertainment. Voor de grand opening van het restaurant maak ik de ceviche van gemarineerde zalm. Natuurlijk zit het restaurant die avond vol met bekende mensen en hippe foodbloggers. In eerste instantie focus ik alleen maar op eten, tot ik iemand ontmoet…”

Aha, je wordt verliefd?
“Eigenlijk ben ik in de film alleen maar bezig met eten, uit liefde voor het vak. Alles daar omheen boeit me eigenlijk niet zoveel. Ik maak weinig tijd voor vrienden, laat staan een vriendin. Totdat foodblogger Sam (gespeeld door Sanne Vogel) aanschuift in mijn restaurant; zij zet mijn hele leven op de kop.”

Past de rol van chef goed bij je?
“Ik kan me erg goed vinden in de rol. Niet omdat ik een chef ben of bijvoorbeeld uitermate goed kan koken, maar juist vanwege alle discipline. Het moet allemaal pietje-precies zijn, een chef is een echte kunstenaar. Die discipline herken ik, die heb ik ook. Net als de liefde voor het vak, als acteur kan ik helemaal opgaan in mijn werk. Al heb ik ook veel liefde voor eten en voetbal. Mijn rol is uitdagend, en dat maakt het juist zo leuk.”

Ben je in het echte leven ook veel met eten bezig?
“In het echte leven ben ik veel met eten bezig. Om in de film Foodies te kunnen spelen moet je wel van eten houden. Maar eerlijk is eerlijk, in het echte leven ben ik eerder de souschef van mijn vriendin dan dat ik zelf een chef ben. Zij neemt vaak het initiatief om iets te maken. Vervolgens neemt zij de leiding en doe ik al het werk, wat ik overigens helemaal niet erg vind. Stiekem ben ik de hele dag bezig met eten, ik ben best wel een vreetzak.”

Wat is je eerste herinnering aan eten?
“Vroeger werd ik al vrij snel meegenomen in de Turkse keuken door mijn moeder. Ik mocht altijd proeven en meedenken, zo heb ik onbewust best veel meegekregen. Het is fijn dat mijn moeder me zo vroeg al betrokken heeft bij het koken. Ik vind mijn smaak best ontwikkeld, ik ruik erg goed, al zeg ik het zelf. Mijn lievelingsherinnering is gek genoeg geen gerecht van mijn moeder. Heel simpel, maar ontzettend lekker: Kellogg’s met melk. Soms gewoon naturel, en soms met chocolade. Vooral het laatste beetje melk, waar dan de smaak van Kellogg’s helemaal ingetrokken was vond ik heerlijk.”

Kook je thuis vaak?
“Helaas kook ik nu niet zoveel als ik zou willen. Ik ben weinig thuis, al zou ik vaker met mijn moeder willen koken. Zij kookt echt heel goed. Soms kook ik voor haar, dan dwingt ze me gewoon. Stiekem ga ik veel liever uit eten of haal ik ergens eten, zeker omdat ik zo druk ben. Toch geniet ik er ontzettend van om samen met mijn vriendin de keuken in te duiken.”

Heb je een favoriete keuken?
“Vaak ben ik op zondag vrij. Mijn vriendin woont in de Jordaan in Amsterdam, meestal hebben we op zondag een vaste route. Eerst eten we verse croissants bij Gebroeders Niemeijer op de Nieuwendijk, daarna halen we koffie bij Bruno’s. Het liefst ga ik ’s avonds uit eten bij Ken Sushi, eigenlijk gaat daar al mijn geld heen. Misschien is de Japanse keuken wel mijn favoriet. Ik kan eigenlijk nergens anders meer sushi eten, zó lekker is het daar!”

Wat is je guilty pleasure als het op eten aankomt?
“Croissants vind ik echt wel heel erg lekker. Al ben ik ook fan van de cheesecake en gevulde koeken van Holtkamp. Een gevulde koek is een simpel ding, maar het ruikt en smaakt zo ontzettend lekker. Voor mij is dat perfectie.”

Is er iets wat je absoluut niet lust?
“Ja, champignons hoeven voor mij echt niet. Ik kan er niet op kauwen, ik krijg er de rillingen van. Champignons eet ik hooguit als ze fijngemalen zijn met een blender en je er niets van proeft.”

Waarom moet je als foodie naar de film Foodies?
“Allereerst omdat het een leuke en vrolijke romantische komedie is. De film straalt ook een soort liefde uit die iedereen kent; de liefde voor eten. Mede door het eten worden Sam en ik verliefd op elkaar. Het is geen standaard film. Samen met het hele team hebben we iets ontzettend tofs gemaakt. Als je eten met liefde bereidt smaakt het altijd beter en zo is het ook met de film Foodies.”

De film Foodies: Sinan Eroglu

Ceviche van gemarineerde zalm

Sinan Eroglu: “Speciaal voor deze film heb ik zalm leren fileren. De opnames met de zalm op de set duurden een paar uur, dan krijg je steeds meer in om een stukje af te snijden en alvast te gaan eten. Soms snoepte ik dan ook wat tussendoor, als niemand het doorhad.”

Sanne Vogel: “Sam, mijn personage in de film, is niet erg te spreken over de ceviche. Maar omdat ik zelf al jaren vegan eet, zijn alle gerechten op de set speciaal voor mij geveganised, dus ‘Sam en ik’ hebben stiekem nooit deze echte ceviche geproefd.”

Sinan Eroglu: “In tegenstelling tot mijn zalm in de film is deze ceviche van zalm van Foodies foolproof, hiermee krijg je gegarandeerd de beste recensies.”

ceviche van gemarineerde zalm

> naar het recept voor ceviche van gemarineerde zalm

Lees ook: 5x lekkere film snacks voor de ultieme filmavond

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!