Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Getest: de Saloon Juicer Pro van Princess

Getest: de Saloon Juicer Pro van Princess

In samenwerking met Princess
Profielfoto van SanneSanne

Advertentie

Wil jij elke ochtend beginnen met een vers glaasje sinaasappelsap of zelfs granaatappelsap? Dat doe je in een handomdraai met de mooie en stevige citruspers van Princess. Foodies test hem voor je uit en deelt de ervaringen met de Saloon Juicer Pro.

Juicer, slowjuicer of citruspers?

Wanneer je zoekt op ‘Juicer’ kom je uit op sapcentrifuges, slowjuicers en blenders. Apparaten die, door te persen, raspen of pureren, sapjes te maken van groenten en fruit. Bij de Saloon Juicer Pro van Princess denken we daardoor in eerste instantie aan sappen van groenten en fruit. Maar de Juicer van Princess is een citruspers. Een plaatje van een citruspers, dat wel, voor echt álle citrusvruchten. En zelfs van een stevige granaatappel, technisch gezien een bessensoort, heb je in een handomdraai een mooie heldere sap.

Starten met de Saloon Juicer Pro van Princess

Onze eerste ervaringen met de saloon Juicer Pro van Princess zijn meteen positief. De heldere gebruiksaanwijzing heeft maar twee kantjes. Om van start te gaan hoeft er alleen maar een doekje langs, stekker in het stopcontact en go. Wát een opluchting dat het geen bouwpakket is van onderdelen. Het enige losse onderdeel is een extra zeef. Zo heb je de keuze voor meer of minder pulp. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar van een nieuw apparaat word ik altijd een beetje zenuwachtig. Mijn nieuwe wasmachine staat praktisch altijd op dezelfde stand, terwijl hij een wereld van mogelijkheden belooft. Mijn vaatwasser net zo. Er moet wel echt een héle goede reden zijn, wil ik helemaal in een gebruiksaanwijzing duiken. De onbeschrijflijk harde piep van mijn oven wanneer de tijd om was bijvoorbeeld, daar ben ik na wat research mooi vanaf. Door de korte gebruiksaanwijzing van Princess leer ik wel dat ik niet meer dan tien sinaasappels achter elkaar moet persen en dat ik de de stekker eruit moet halen wanneer je de Juicer niet gebruikt.

Design van een citruspers

Ik kijk naar de Saloon Juicer en ik stel me voor dat een designer deze klus heeft gekregen. “Nee, voor de Steam Aerofryer en de broodbakmachine hebben we Miriam al ingezet. Jij kan aan de slag met de Juicer.” Een citruspers saai? Nee hoor. Die klus werd met beide handen aangegrepen voor een resultaat waarin over elk onderdeel is nagedacht. Een zware gegoten aluminium voet, een licht schuine opvangbak met tuitje zodat het sap naar het laagste punt via de tuit zo in je glas stroomt. Daar moet de designer een Eureka-moment gehad hebben. “Een tuit met anti-drupsysteem, zodat je niet die laatste druppels op je aanrecht krijgt wanneer je je glas eronder vandaan haalt.” Het werkt perfect, geen druppel durft meer over de rand te komen. De stevige hendel die de citrusvrucht goed contact laat maken met de perskegel, is het allerfijnst. Met gemak pers je op die manier ook granaatappels en niet al te grote grapefruits. Het voelt stevig en degelijk. Het puntje op de perskegel zorgt ervoor dat de citrusvrucht op zijn plek blijft, ook dat kleine halve limoentje. Dus mijn ervaringen met de Saloon Juicer Pro van Princess in het kort? Een mooie stevige én handige citruspers die niet misstaat op je aanrecht.

Registeren voor alle updates

Op de doos van de Saloon Pro zie ik de oproep om je te registeren met je product. Slim bedacht, dan word je automatisch op de hoogte gehouden. Voor als Princess met een geniaal nieuw onderdeel komt waardoor je citruspers direct vers granaatappel-ijs kan maken, ik noem maar iets. In de eerste mail die ik ontvang, zie ik meteen dat ik met mijn inschrijving bovendien een complete keukenset kan winnen. Ik blijf nog even duimen.

Koop je je Juicer voor 31 mei, dan kun je ook nog gebruik maken van deze actie en krijg je een armbandje t.w.v. 19,95 cadeau.

Profielfoto van

Sanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!