Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gorgonzola

Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & Gorgonzola

In samenwerking met Gorgonzola AOP
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Afgelopen tijd maakten we een aantal heerlijke recepten met onze favoriete kaas: Gorgonzola. Wat dacht je bijvoorbeeld van venkelsalade, gepofte bietjes, focaccia, pizza en vijgenspiesjes? We verzamelden alle recepten én een uitgebreide reportage in een speciaal miniboekje, die je nu gratis kunt downloaden!

Gratis miniboekje van Foodies & Gorgonzola

Het is wat ons betreft de ongekroonde koning onder de blauwschimmelkazen: Gorgonzola. Italianen zijn ontzettend trots op ‘hun’ lichtpittige kaas, zelfs zó trots dat de bereidingswijze tot in detail staat vastgelegd in een wet. Afgelopen maanden maakten we heerlijke recepten met Gorgonzola en reisden Willem & Bas ook nog eens af naar Italië om alles te leren over deze kaas. Ook nieuwsgierig? Download dan nu het gratis miniboekje van Foodies & Gorgonzola.

Van recepten tot aan de Italiaanse kaashemel

Je kent de heerlijke Italiaanse kaas vast, maar wat is Gorgonzola eigenlijk? Het is een blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italië. Om de kaas te maken wordt de schimmel Penicillium glaucum gebruikt, deze schimmel geeft de kaas ook zijn uitgesproken smaak. De karakteristieke kaas wordt al eeuwen vervaardigd en heeft een unieke AOP certificatie.

In dit speciale miniboekje delen we onze favoriete recepten met Gorgonzola én ook het verhaal waarin Willem & Bas op reis gingen naar Italië. Natuurlijk om alles te ontdekken over deze romige kaas. Van de boerderij en fabriek tot aan de kaaswinkel en ook het favoriete restaurant van ‘Il Presidente’ Antonio Auricchio, de voorzitter van het Consorzio Gorgonzola, de organisatie die de kwaliteit van de kaas waarborgt.

Geniet van de smaakvolle recepten, het heerlijke verhaal en ontdek alles over Gorgonzola.

Download jouw gratis miniboekje hier:

 

Gratis miniboekje van Foodies & Gorgonzola

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!