Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Haags patatje met allure – Sterrenchef Niven Kunz investeert in Friet District

Haags patatje met allure – Sterrenchef Niven Kunz investeert in Friet District

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

De beste friet van Nederland eet je sinds vandaag bij Friet District in hartje Den Haag. Aldus sterrenchef Niven Kunz, die investeerde in deze snackbar met allure van Enzio van Vloten en Dennis Sterk, beiden afkomstig uit de bediening van Restaurant Niven.
friet
‘Mijn vriendin Virginie en ik hadden al een tijdje het idee om samen iets nieuws op te starten, iets laagdrempelig. Daarbij was het voor ons wel belangrijk dat het iets met groenten te maken had, omdat dat een heel belangrijke factor is in Restaurant Niven. Toen Enzio en Dennis naar me toe kwamen om te vertellen dat het voor hen tijd werd om iets anders te gaan doen, verder te gaan, zijn we gezamenlijk op dit idee gekomen; een frietzaak met allure met de oer-Hollandse biologische aardappel in de hoofdrol. In de schil gefrituurd, want dan blijft de smaak beter behouden.’
friettjes
Dat friet tegenwoordig weer bijzonder populair is, blijkt wel uit het feit dat in navolging van Niven ook sterrenchef Sergio Herman zich met het good old papatje gaat bezighouden; hij opent zijn eerste frietzaak over een aantal weken eveneens in Den Haag. Niet zo gek dus dat er momenteel wordt gesproken van frites couture.
friettt
Voor alle duidelijkheid: chef Niven staat vanaf vandaag dus niet zelf friet te bakken in de Haagse Prinsestraat. ‘Virginie heeft de hele inrichting en het design van het pand gedaan en ik heb me samen met Enzio en Dennis gebogen over de receptuur. En mijn Indische schoonouders hebben geholpen met de saté, dus stiekem is het bijna een soort familiebedrijf.’
Naast de friet, zelfgemaakte sauzen en die saté kun je bij Friet District ook terecht voor hamburgers, curryworsten, kalfs-, garnalen- en kaaskroketten, milkshakes en ambachtelijk schepijs. De zaak is dagelijks geopend van 11.30 tot 21.00 uur.
download

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!