Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Lemon Drop ZZparkling Punch kerst cocktail recept

Haal alles uit je kerst met deze cocktails & heerlijke pompoen-ricottakrans

In samenwerking met Mezza di Mezzacorona.

Advertentie

Glitter en glamour horen bij Oud & Nieuw, toch? Nee hoor! Kerst is juist het moment om te shinen onder toeziend oog van al jouw dierbaren. Dat doe je waarschijnlijk al door lekker eten te serveren, maar vergeet ook zeker niet om aandacht te schenken aan je drankjes. Met deze kerst cocktails op basis van Mezza di Mezzacorona, een exclusieve mousserende wijn uit Italië, krijgt zelfs de meest kritische oom of tante een glinstering in zijn of haar ogen.

Of je deze kerst cocktails nou gebruikt om jouw gasten beter te welkom te heten of om na het diner nog één keer flink uit te pakken, iedereen zal volgend jaar vragen of je deze sprankelende drankjes volgend jaar weer wil maken. Om voor ieder wat wils te serveren, gaan we aan de slag met 3 cocktails met de Mezza di Mezzacorona. Natuurlijk hoort daar ook een heerlijk en feestelijk hapje bij, want die goedgevulde glazen verdienen een passende metgezel. Die hebben we gevonden in de vorm van een oogverblindende kerstkrans met pompoen en ricotta.

Recept: kerstkrans met pompoen en ricotta

Je gasten knipperen vast even met hun ogen bij het zien van deze vegetarische kerstkrans. Deze prachtige lekkernij serveer je pas als iedereen er is, want anders is de laatkomer vast jaloers op degene die wél stuk hebben gekregen. Hoewel hij in zijn volledige vorm op zijn mooist is, snappen we het best als je er een deel afsnijdt om achter te houden en later zelf op te eten. Vergeet dan ook niet om wat extra Mezza di Mezzacorona in te slaan. Deze kerstkrans komt namelijk het best tot zijn recht met een cocktail on the side. Mezza di Mezzacorona is een sprankelende wijn uit het Terentino-gebied met de druif Chardonnay, Müller-Thurgau en Pinot Bianco en perfect voor een stralende kerstmis.

> Naar het recept voor de kerstkrans met pompoen en ricotta

Pompoen ricotta krans

Lemon drop sparkling punch

Brunch? I thought you said punch! Deze prachtige kerst cocktail op basis van Mezza di Mezzacorona serveer je in een schaal, zodat je gasten zelf dit lekkers in hun glas kunnen scheppen. Dit kan je extra feestelijk maken door een dranktafel neer te zetten. Voorzie ieder glas alvast van een rietje en citroentje en zie met eigen ogen hoe je dierbaren steeds weer omlopen om nog een keer van dit heerlijke drankje te kunnen genieten.

> Naar het kerst cocktail recept voor lemon drop sparkling punch

Lemon Drop ZZparkling Punch kerst cocktail recept

Elderflower Mezza Cocktail

Vlierbloesem, citroensap en natuurlijk een flinke scheut Mezza di Mezzacorona: dát zijn de geheime ingrediënten van deze prachtcocktail. Of je hier veel geld aan kwijt bent? Nee hoor, de Mezza di Mezzacorona is een heerlijke sprankelende wijn die toegankelijk is in prijs en zorgt voor een frisse touch.

> Naar het kerst cocktail recept voor Elderflower Mezza Cocktail

Elderflower Mezza Cocktail recept kerst

Fig Maple Bourbon Fizz

Isn’t she lovely? Deze yummy cocktail maak je met onder meer vijgenjam, bourbon en natuurlijk de lekkere Mezza di Mezzacorona voor wat extra sprankeling in je glas. De plakjes verse vijg maken dit klapstuk helemaal af.

> Naar hetkerst cocktail recept voor Fig Maple Bourbon Fizz

Maple Bourbon Fizz kerst cocktail recept

Heb jij jouw keuze al gemaakt of ga je all out en maak je ze alledrie? Bemachtig dan nu alvast jouw stukje Italiaanse geluk om deze oogverblindende kerst cocktails mee te maken. Mezzacorona maakt wijnen in de Italiaanse Alpen, Trentino. Door de hoge ligging van de wijngaarden worden al hun wijnen gekenmerkt door een heerlijke frisheid. Druif: Chardonnay, Müller-Thurgau, Pinot Bianco. Mezza di Mezzacorona koop je bij Jumbo Supermarkten voor €5,99.

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!