Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
High Tea Challenge

High Tea Challenge met een bekend gezicht

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Sinds eind februari wordt het programma High Tea Challenge uitgezonden op Net5. In deze thuisbakcompetitie gaan thuisbakkers de strijd met elkaar aan. Het gaat erom wie van hen de mooiste en lekkerste high tea verzorgt. In elke aflevering zien we hoe één thuisbakker de andere drie kandidaten van die week bij hem of haar thuis uitnodigt voor een complete high tea. Volgende week verschijnt er een voor ons wel heel bekend gezicht in de wedstrijd...

High Tea Challenge

In de thuisbakcompetitie High Tea Challenge strijden verschillende amateurbakkers in hun eigen huis tegen elkaar bij het maken van de beste en mooiste high tea. Je volgt de wedstrijd van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur op Net5. Het eerste seizoen is alweer bijna ten einde, komende week (vanaf 18 april) zendt Net5 de laatste week uit. De afleveringen in deze laatste week zijn wel heel bijzonder, er doet namelijk een bekende van ons mee!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De beste thuisbakker

Misschien heb je hem al in de teasers voorbij zien komen: onze eigen redacteur Bas Erkens doet mee aan High Tea Challenge. Samen met drie medekandidaten doet hij in het eerste seizoen van het programma mee. Hij bijt maandag meteen de spits af en ontvangt de drie medekandidaten bij hem thuis. Natuurlijk doet hij zijn best om de gasten omver te blazen met zijn high tea, maar of dat lukt is een tweede…

Bas Erkens

High tea: drie gerechten

Het is de bedoeling dat elke thuisbakker drie gerechten maakt voor op de etagère, in een tijdsbestek van vier uur. Binnen die vier uur moeten ze ook de tafel dekken en de etagère aankleden. Het eerste hapje moet hartig zijn en het tweede hapje zoet/hartig. De grand finale staat bovenop de etagère en moet een zoet gerecht zijn. Het thema van Bas is ‘bourgondisch’. Bij hem draait het dan ook vooral om smaak en niet zozeer om het uiterlijk. Hij probeert zoveel mogelijk smaak in de drie gerechten te stoppen, zonder al te veel na te denken over hoe ze eruit zien. Bas vertelt: “Je kunt nog zulke mooie baksels maken, maar als het niet lekker smaakt heb je er niets aan. Ik ga liever voor volle en lekkere smaken terwijl het er misschien niet zo mooi uitziet dan andersom. De smaak van de gerechten staat voorop.”

Bakwedstrijd?

Een tipje van de sluier; ondanks dat het een bakwedstrijd is wordt er weinig gebakken aan de eerste gang van Bas. Dat is een risico, zeker omdat de medekandidaten behoorlijk kritisch zijn. Bas legt uit: “Ik hou ontzettend van steak tartare, zeker als deze wordt gemaakt met verse ingrediënten. Door de tijdsdruk vergat ik één element, en dan was er ook nog eens niet echt iets aan gebakken. Daarmee stond ik eigenlijk al meteen achter…”

Nog even geduld

Wil je weten of Bas gewonnen heeft? Dan moet je nog even geduld hebben. Op donderdag zijn alle kandidaten aan de beurt geweest met een high tea, diezelfde avond wordt de uitslag bekend gemaakt. Kortom, kijk maandag tot en met donderdag High Tea Challenge om 20.00 uur op Net5 om te zien hoe Bas het heeft gedaan! Uitzending gemist? Terugkijken kan op kijk.nl.

Logo High Tea Challenge

Lees ook: High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!