Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
horecaondernemers helpen coronacrisis

Zo kun je horecaondernemers steunen tijdens de coronacrisis

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Het is je vast niet ontgaan dat alle horecaondernemingen de komende weken hun deuren moeten sluiten door de coronacrisis. Natuurlijk staat jouw gezondheid en dat van het personeel altijd voorop, maar voor lokale ondernemers betekent dit wel een verlies van inkomsten. Wil je jouw favoriete hotspot helpen? Dit is wat je kunt doen om ze een hart onder de riem te steken.

1. Bekijk of ze bezorging aanbieden

Veel restaurants gaan de crisis met de nodige creativiteit te lijf, bijvoorbeeld door hun gerechten naar jou te brengen in plaats van andersom. Maak vooral gebruik van de mogelijkheid om contactloos jouw lievelingseten te ontvangen. Scheelt je én een tripje naar een drukke supermarkt én je zorgt ervoor dat jouw favoriete plek toch inkomsten krijg.

2. Koop een giftcard

Stuur de door jou geliefde onderneming een berichtje en vraag of je een cadeaubon kan kopen. Zo hebben zij wat extra geld om de crisis goed door te komen en geniet jij van een overheerlijke lunch of diner als ze weer open mogen. Kan je wat meer missen? Vraag dan of je een donatie kunt doen of wissel je giftcard niet in.

3. Neem een kijkje in de webshop

Hebben lokale ondernemers in jouw buurt een webwinkel? Neem dan eens een kijkje of er iets leuks voor je tussen zit. Misschien verkopen ze wel gaaf bestek, hebben ze een kookboek uitgebracht of maak je hun lekkere taartjes na met bakmixen die ze verkopen.

4. Vertel het je vrienden

Alle beetjes helpen! Misschien weet jouw beste vriend(in) niet dat het bovenstaande een optie is. Laat ze weten dat je die overheerlijke moussaka, carrot cake of beef teriyaki nu thuisbezorgd wordt of stel voor om met zijn allen ergens te gaan eten na de coronacrisis met jullie gekochte giftcards. Onderschat ook de kracht van social media niet. Ook als je niet zoveel volgers hebt, kun je anderen wijzen op iets wat ze misschien nog niet weten. The Social Good Girl heeft een mooie afbeelding gemaakt op Instagram die je kunt delen in je stories.

5. Deel het voor later

Laten we er met zijn allen nu voor zorgen dat het coronavirus zo snel mogelijk ingedamd wordt door de maatregelen in acht te nemen. Zodra het openbare leven weer op gang komt, kunnen we er weer op uit en ervoor zorgen dat de terrassen en horecazaken tjokvol komen te zitten. Raad jouw favoriete hotspots aan bij anderen en steek ze een hart onder de riem op social media. Samen maken we het verschil.

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!