Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Tips voor het inrichten van een moderne keuken

Vijf tips voor het inrichten van een moderne keuken

In samenwerking met Veneta.com

Advertentie

Ben jij uitgekeken op je keuken en ben je toe aan iets helemaal nieuws dat tegelijkertijd trendy én tijdloos is? Dan kies je voor een moderne keuken!

Tips voor het inrichten van een moderne keuken

Met een moderne keuken zit je altijd goed als je een keuken wilt die weer jaren mee kan zonder ouderwets te worden. Want in tegenstelling tot wat je zou denken bij ‘modern’ betekent het niet ’trendy’, maar ‘van deze tijd’.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat is een moderne keuken?

Een moderne keuken wordt gekenmerkt door een minimalistische uitstraling. Geen overdadige luxe, geen tierelantijntjes of veel accessoires, maar een functionele, praktische en ruimtelijke inrichting. Moderne keukens hebben een strakke vormgeving en een gladde, strakke afwerking. Ronde vormen zie je niet of nauwelijks. De keuken straalt vaak luxe uit en is voorzien van één of meerdere geavanceerde keukenapparaten.

Kies voor greeploos

Omdat moderne keukens vaak een gladde afwerking hebben kies je voor greeploze deurtjes. Geen uitstekende delen die de strakke lijn van de keuken verstoren, maar deurtjes die je met een zachte druk opent en weer sluit. Ook kun je kiezen voor grepen die in de deur verwerkt zijn.

Kies voor lichte kleuren

Ruimtelijkheid is één van de kernmerken van een moderne keuken. Daar horen lichte kleuren bij, die het gevoel van ruimte en rust versterken. Kies voor crèmewit bijvoorbeeld, maar ook heel zachtroze kan prima. Om te voorkomen dat de keuken een steriele uitstraling krijgt kies je voor een paar kleurelementen, bijvoorbeeld in de vorm van twee of drie accessoires zoals een kookwekker of een bloempot met een groene plant.

Kies voor een mix

Een moderne keuken laat zich prima combineren met andere stijlen, zoals landelijk of industrieel. Op die manier kun je elementen van je oude keuken verwerken in je nieuwe keuken, zoals het hergebruiken van het aanrechtblad of de keukenkast deurtjes, of het behouden van de kranen. Zorg er wel voor dat dit in de stijl blijft van de kenmerken van een moderne keuken, zoals de strakke lijnen en de ruimtelijke inrichting. Zet de keuken dus niet vol met accessoires, hergebruik geen keukenkastjes met ronde vormen of uitstekende grepen en schilder fel gekleurde keukenkast deurtjes in een neutrale tint.

Kies voor licht

Licht is belangrijk in iedere keuken. Je wilt immers zien wat je doet als je kookt. En misschien gebruik je de keuken ook voor meer dan alleen koken, zoals eten of gezellig samen komen met het hele gezin na een dag werken. Ideaal is natuurlijk daglicht, bijvoorbeeld via het raam of een lichtkoepel. Daarbij is privacy natuurlijk ook belangrijk, net zoals het kunnen weren van hinderlijk licht en het buiten houden van de warmte op zonnige dagen. Kies dan voor jaloezieën. Jaloezieën hebben veel voordelen. Je kunt de lamellen vastzetten in iedere stand, zodat je zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy kunt bepalen. Daarnaast zijn ze eenvoudig schoon te houden, en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren, zodat ze altijd binnen de inrichting van jouw moderne keuken passen.

Heb je geen of niet voldoende natuurlijk licht? Maak dan een goed lichtplan. Dimbare spotjes zijn heel geschikt voor de keuken. Niet alleen kun je ze in bijna iedere gewenste stand zetten zodat je altijd en overal goed licht hebt, door ze te dimmen kun je zelf de sfeer in de keuken bepalen. Ga je koken, dan zet je ze wat feller. Houden jullie een gezellig diner? Dim de spotjes dan voor wat extra sfeer.

Kies voor een eiland

Wil je wat extra luxe in de keuken? Kies dan voor een moderne keuken met eiland! Een keukeneiland in dezelfde minimalistische en strakke stijl zorgt voor een stijlvol geheel. Bovendien heb je extra ruimte, wat je keuken heel geschikt maakt als woonkeuken waar je samenkomt met het gezin na een lange dag werken, of vrienden uitnodigt voor een gezellig avondje.

Tips voor het inrichten van een moderne keuken

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!