Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
foodies mei

Italiëfans opgelet: dit is je laatste kans om foodies mei te bemachtigen

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Ben jij gek op de Italiaanse keuken, maar heb je foodies mei nog niet in huis? Dit is je allerlaatste kans om deze heerlijke uitgave te bemachtigen. Vanaf dinsdag ligt ons fantastische barbecuenummer in de winkel, maar dat betekent wel dat jij dit allemaal misloopt als je deze mogelijkheid aan je voorbij laat gaan:

De plantaardige Italiaanse keuken

Het zou ons niets verbazen als Italianen volvette room door hun aderen hebben stromen in plaats van bloed. Italiaanse gerechten hangen van de room en de kaas aan elkaar! Toch kun je als vegan ook heel goed uit de voeten met deze keuken. Luna Trapani laat het je zien en maakt o.a. vegan ricotta.

Formaggio!

Spaar ze allemaal: mascarpone, ricotta, gorgonzola, parmezaan, mozzarella en taleggio. Met deze gerechten kom jij wel aan je dagelijkse kaastaks – die we bij deze zelf in het leven roepen. Geniet van een bord romige gnocchi, een frisse salade van meloen en mozzarella en een klassieke tiramisu.

Zelf maken: ‘nduja en salami

Voor dat wauw-effect op je borrelplank maak je jouw antipasti-worsten zelf. In onze kookschool laat foodieskok Willem zien hoe je zelf salami en de pittige smeerworst ‘nduja maakt. Disclaimer: na deze zelfgemaakte worsten wil je nooit meer een exemplaar uit de supermarkt #verwend!

En verder

Vijzelen we erop los voor zelfgemaakte pesto, ontdekken we in het Italiaanse dorp Parma hoe de lekkerste ham ter wereld (parmaham) wordt gemaakt, ontdekt foodies’ Roxanne waar je lekker kunt eten in Napels, vertelt Jadis Schreuder waarom we vaker met citroen moeten koken en veel meer.

Wil jij altijd als eerste de nieuwste foodies op de mat hebben zonder naar buiten te gaan én flink besparen op de winkelprijs? Bekijk dan nu onze voordelige abonnementen. Liever een losse uitgave bestellen? Bestel dit heerlijke nummer dan zonder verzendkosten via onze webshop door op onderstaande button te klikken.

[magazine “foodies-mei-2020” “Het Italiënummer”]

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!