Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Kerstinspiratie: bubbels en gerookte zalm met sparkling Mezza di Mezzacorona

Kerstinspiratie: bubbels en gerookte zalm met sparkling Mezza di Mezzacorona

In samenwerking met Mezza di Mezzacorona.
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Bij de feestmaand horen fonkelende glazen, rijkgevulde tafels en bubbels! Met feestelijke sparkling wijn pak je al je vrienden in, verras je je geliefde en wind je je familie om je vinger. Als opener of afsluiter van de avond gaan wij dit jaar voor Mezza di Mezzacorona, een exclusieve mousserende wijn uit Italië met een glinstering waar zelfs Oud en Nieuw nog van op kijkt. 

Niets is lekkerder dan een goed aperitief of sprankelende cocktail tijdens de feestdagen. Vergeet alle kalkoenstress, de taart die omver kiepte tijdens de autorit naar je oom en tante en je panty die achter de boomnaalden bleef haken. Let’s focus on the good things – pop! Met een fizzling cocktail kan jouw feestje beginnen. We maken 3 cocktails met de Mezza di Mezzacorona en we serveren er een heerlijk zalmgerecht bij, want dat blijft toch wel een gouden combinatie.

Warmgerookte zalm met dragonmayonaise

Een sprankelende wijn uit het Terentino-gebied met de druif Chardonnay, Müller-Thurgau en Pinot Bianco. Herkenbaar aan zijn frisheid gaat hij goed bij foodies’ warmgerookte zalm op een cederhouten plankje. Maak het recept van gerookte zalm met dragonmayonaise nú.
gerookte zalm

Cranberrypunch met granaatappel

Dit jaar kreeg jij de taak om een feestelijk aperitief te verzorgen voor de hele familie. Gezelliger dan deze cocktail wordt het eigenlijk niet: een punch op tafel met cranberry’s van het seizoen. De Mezza di Mezzacorona is een heerlijke sprankelende wijn die toegankelijk is in prijs en smaak en net even die frisse kick toevoegt aan jouw kerstaperitief. Je vindt het recept van de cranberrypunch met granaatappel bij foodies.


cranberry punch met granaatappel

Feestelijke tijmcocktail met Mezza di Mezzacorona

Liever een cocktail met een volle, rijke smaak? Ga voor een tijmcocktail. Verbaas al je vrienden en familie met jouw mixing skills en maak af met de sparkling wine aan tafel!

Kerstsangria gemaakt met Mezza

Feestelijker kan niet: een goedgevulde sangria op tafel is waar je de hele familie blij mee maakt! Niet alleen in de zomer maar ook met de feestdagen kun je gerust een sangria maken. Gebruik een glazen karaf zodat je alle mooie ingrediënten ziet zweven. Om die frisheid wat pit te geven garneer je de sangria met rozemarijn.

Mezza di Mezzacorona in Nederland

Mezza maakt wijnen in de Italiaanse Alpen, Trentino. Door de hoge ligging van de wijngaarden worden al hun wijnen gekenmerkt door een heerlijke frisheid. Druif: Chardonnay, Müller-Thurgau, Pinot Bianco. Mezza di Mezzacorona koop je bij Jumbo Supermarkten voor €5,99.

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!