Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
week van de korte keten

Ken jij de korte keten-boer uit jouw buurt?

In samenwerking met de Korte Keten.
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Wist je dat het aantal korte keten boeren in Oost-Vlaanderen elk jaar toeneemt? De korte keten is een manier van verkopen waarbij de producent en de consument een rechtstreekse band hebben. Boeren kunnen zo zelf de prijs, productiemethode en aanbod van hun hoeve- en streekproducten bepalen. Zowel voor de consument als de producent zijn er alleen maar voordelen.

Het persoonlijk contact met de lokale landbouwer is voor de consument een verrijking. Het is een beleving en daarbovenop denk je ook nog eens aan het milieu en steun je de lokale economie. Producten zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Dat smaakt naar meer. Iedereen zegt ja tegen lekker verse, lokale en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer.

Tijdens de Week van de Korte Keten van 26 mei tot 3 juni 2018 brengen we de korte keten-land- en tuinbouwersen hun producten extra onder de aandacht.

Ken je de korte keten boeren uit jouw buurt nog niet? Neem dan snel een kijkje op Recht van bij de Boer of Lekker Oost Vlaams.

#weekvandekorteketen #klimaatgezond #maakhetmee #streekmotor #rechtvanbijdeboer #lekkerlokaal #lekkeroost-vlaams
 

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!