Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
lekker bezig collage

Lekker bezig: dit zijn de leukste initiatieven van eigen bodem

Advertentie

Ons groene Foodieshart gaat sneller kloppen van duurzaam ondernemen. Daarom delen we al meer dan een jaar lang elke maand de leukste (en lekkerste) initiatieven van eigen bodem. Tijd om deze helden nog eens extra in het zonnetje te zetten!

Lekker bezig in Foodies

In Nederland hebben we waanzinnig veel ambitieuze ondernemers die de wereld graag een stukje groener maken. Omdat wij niet anders kunnen dan deze toppers steunen in hun missie, lichten wij elk nummer een groen initiatief van eigen bodem uit.

Iedere week gratis heerlijke verhalen ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Lekker bezig: groene initiatieven

Het afgelopen jaar zijn er heel wat helden aan bod gekomen. Zo startte we het jaar op met de koffievrije koffie van Northern Wonder en gingen we de maand erna op bezoek bij de makers van een ander duurzaam drankje: piquette van Chateau Amsterdam.

De uitspraak ‘bier na wijn geeft venijn’ gaat in dit geval niet helemaal op want wanneer we in de zomer bij brouwerij Nevel langs gaan, leren we wat wilde bieren zo bijzonder maakt en dat ze net als wijn heel goed bij de maaltijd geschonken kunnen worden. Liever bij de borrel? Dat kan natuurlijk ook, maar serveer er dan wel de nieuwe klassieke bitterballen van Cas & Kas of de ambachtelijke kazen van het Kaasfort Amsterdam bij.

bitterballen van Cas & Kas lekker bezig

En verder…

…leerden we in de Azië-editie van Foodies dat de sojaboontjes van Dutch Edamame gewoon op Hollandse grond groeien. Al zijn de duinkruiden uit de Zeeuwse Searoop en het verse fruit van van de ijsjes van The Nice Company ook gewoon van eigen bodem. Naast het land ontdekken we ook de zee aan de hand van het verhaal van de lokale ansjovis uit Bergen op Zoom.

Ook gaan we de grenzen over en leren we hoe je met delicatessenzaak Mezzogiorno op een duurzame manier Italiaanse ingrediënten in huis kunt halen. Maar dat lekkers zeker niet van ver hoeft te komen, bewijzen de dames van MixBlik die volgens Nederlandse standaarden waanzinnige stoofgerechten uit hun thuisland maken.

Lekker bezig, toch?!

lokale ansjovis

Het Grote Kerstnummer

Je begrijpt dat in Het Grote Kerstnummer de lokale helden niet mogen ontbreken. Daarom delen we in deze dubbeldikke editie niet één maar wel twee toffe initiatieven die wel héél erg lekker bezig zijn. Ontdek samen met Anne de allerlekkerste taartjes voor iedereen van Rose & Vanilla en eet op kerstavond eens happy halal worstenbroodjes van Kadir’s.

Benieuwd?

Ben je benieuwd naar de verhalen van deze mooie makers? Bestel dan nu Het Grote Kerstnummer nu mét gratis verzending! De pre-order loopt tot en met 29 oktober, wees er dus op tijd bij. Je ontvangt Het Grote Kerstnummer dan rond 9 november 2023 als eerste in huis.

Heb je een abonnement op Foodies Magazine? Dan ontvang je Het Grote Kerstnummer vanzelf op de mat.

Bestel Het Grote Kerstnummer van Foodies

pre-order kerstnummer

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!