Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Een culinaire reis noordwaarts

Een culinaire reis noordwaarts

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Bij Marley Spoon aandacht voor de meest invloedrijke cuisine van dit moment: Chef-koks uit Scandinavische landen slepen talloze prijzen binnen bij internationale kookwedstrijden. Restaurant Noma in Kopenhagen won 4 keer de prijs voor het beste restaurant ter wereld. Gek genoeg blijven de ogen van het grote publiek nog steeds vooral gericht op het Mediterrane Zuiden. Tijd om daar verandering in te brengen!

Rikard Andersson

In november laat maaltijdbox-bezorger Marley Spoon klanten op een toegankelijke manier kennismaken met de Scandinavische keuken. Samen met twee bekende gastchefs zijn er ‘Nordic cuisine’ recepten gemaakt met heerlijke lokale, Nederlandse producten. Op het menu staan vier recepten van Rikard Andersson, chef en eigenaar van The Scandinavian Embassy in Amsterdam. Rikard’s café en restaurant wordt niet alleen alom geroemd om de koffie, maar ook zijn Zweedse gerechten met rauwe zalm en gepocheerde eitjes zijn inmiddels een begrip in Amsterdam.
Als gastchef bij Marley Spoon verwerkt Rikard Nederlandse varianten van typisch Scandinavische ingrediënten in de recepten. Denk daarbij aan wilde paddestoelen, verse haring en gerookt vlees. Zijn geheim? Laat poespas achterwege. Mooie producten met een krachtige smaak hebben weinig nodig.
rikard-andersson-cooking-in-tsa

Darra Goldstein

Marley Spoon werkt ook samen met de Amerikaanse Darra Goldstein, culinair auteur en professor aan het Williams College. In Amerika won haar nieuwste boek al diverse culinaire prijzen, en nu is Fire + Ice ook uit in het Nederlands, als Vuur + IJs.
Darra’s 4 recepten voor Marley Spoon zijn grotendeels gebaseerd op de gerechten in het boek. Het is perfect comfortfood voor een gure avond. Een ovenschotel met aardpeer en champignons bijvoorbeeld, of een kabeljauwschotel met mierikswortel en krieltjes. Verwacht ook een niet te versmaden Deense variant van de Zweedse gehaktballetjes.
darra-goldstein

Scandinavische gebruiken

Behalve de recepten lees je op het Marley Spoon blog meer over Scandinavische gebruiken en technieken zoals fermenteren, hoe je de perfecte Kanelbullar (kaneelbroodjes) maakt en wat nu precies het Zweedse Fika inhoudt. Tot slot geeft Marley Spoon nog tips hoe Scandinavisch design terug te laten komen op de diner tafel.
Nieuwsgierig? De eerste Scandinavische recepten worden bezorgd vanaf 31 oktober. Klanten kunnen al eerder de betreffende recepten selecteren in hun box. Op blog.marleyspoon.nl komen alle andere weetjes te staan.
platbrood-met-mierikswortel-en-gerookte-ham-van-wild-zwijn
zweedse-soep-met-zalm-en-wilde-paddestoelen-b

Over Marley Spoon

Marley Spoon bezorgt een foodbox vol met verse ingrediënten, vergezeld van recepten, tot aan de voordeur van klanten. Alle recepten zijn eenvoudig op tafel te zetten aan de hand van een heldere receptkaart. Uniek aan de service is dat klanten zelf kiezen wat zij willen koken. Marley Spoon kent een flexibel abonnement en bezorgt de gerechten vanaf €4,95 per portie. Een box met 6 gerechten kost €39,90.

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!