Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
2022 meest gelezen artikelen

Dit zijn Foodies’ meest gelezen artikelen van 2022

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Nog heel eventjes en 2022 is voorbij. Het jaar dat jullie met zijn allen de beste borrelplanken bouwden, heel veel hotspots bezochten en een basilicumplantje wél in leven hielden. Met het einde van het jaar in zicht, blikken wij terug op de meest gelezen artikelen van 2022!

Dit zijn Foodies’ meest gelezen artikelen:

Nu het einde van 2022 in zicht komt is het tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Want wat hebben we als foodies veel met elkaar gekookt, gegeten en genoten! Een paar artikelen vielen overduidelijk bij jullie in de smaak. Wij stelden een lijstje samen met Foodies’ meest gelezen artikelen van 2022.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Zo stel je de perfecte borrelplank samen in 4 simpele stappen

Met stip op nummer 1 staat het artikel over de perfecte borrelplank samenstellen. Stiekem verraste dit ons niet. Vorig jaar was het artikel ook al favoriet en we snappen goed waarom het zo goed gelezen wordt. Wat is nou leuker dan het weekend goed beginnen met een heerlijke plank vol hapjes? In dit artikel leggen we je uit hoe je de beste borrelplank samenstelt en welke hapjes daarbij niet mogen ontbreken.

Borrelplank hapjes

2. Foodies’ meest gelezen artikelen: hotspots

Onze lijstjes met culinaire hotspots waren dit jaar populairder dan ooit. Niet gek in een jaar waarin corona eindelijk wat meer naar de achtergrond verdween en we zelfs weer konden reizen. Jullie waren vooral op zoek naar de leukste restaurants in Rotterdam, Nijmegen en Arnhem. Op zoek naar plekken om uit eten te gaan in een andere stad? Check vooral onze lijstjes voor restaurants in Den Bosch, Breda en Eindhoven eens!

Restaurant Arnhem

3. Citytrip Antwerpen: 16x ontbijten, lunchen en dineren

Toch brachten we ook een deel van het jaar in lockdown door. Omdat bij onze zuiderburen de regels net wat soepeler waren, trokken veel van jullie de grens over om Antwerpen te bezoeken. En dat hebben wij geweten! Ons lijstje met de leukste adresjes van Antwerpen was nog nooit zo populair.

citytrip antwerpen

4. Wat eet je bij kaasfondue? 32 ideeën 

Op de koudere dagen maakten we het thuis éxtra gezellig. Door te gaan kaasfonduen bijvoorbeeld. Ons artikel met suggesties wat je kan eten bij je kaasfondue was ongekend populair. Wij snappen goed waarom. Hier op de redactie van Foodies zijn we fan van dit lekkers, vooral omdat je het vaak in goed gezelschap doet én voor ieder wat wils op tafel kan zetten.

wat eet je bij kaasfondue

5. Wat is miso en wat kun je ermee?

Met deze Aziatische smaakmaker werd dit jaar massaal gekookt. En wij snappen goed waarom; stop het in je soep, roerbakgerecht, saus, marinade of dressing en ervaar zelf die heerlijke umamismaak. De hartige en diepe smaak viel dit jaar éxtra in de smaak!

Wat is miso?

6. Gepelde tomaten, tomatenpuree en passata: wat is het verschil en wanneer gebruik je wat?

Tomaten in blik: ze zijn er in alle soorten en maten en het Italiaanse schap van je supermarkt staat er vol mee. Heel begrijpelijk als je het soms lastig kiezen vindt. Want wat is nou het verschil tussen gezeefde tomaten en tomatenpuree? En kun je beter voor hele tomaten of tomatenblokjes kiezen? Wij leggen je de verschillen tussen verschillende tomaten in blik uit en vertellen je waar je ze voor gebruikt.

Tomaten in blik

6. Zo kan je zelf sushi maken

Heb jij al wel eens zelf sushi gemaakt? Dat is heel erg leuk om te doen en helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Ons basisrecept voor sushirijst was dit jaar Foodies’ meest gelezen recept. Maar ook ons artikel over zelf sushi maken was populair. Begrijpelijk, want we geven je tips waarmee je zelfgemaakte sushi kan vullen.

sushirijst

7. Wat is ricotta en wat kun je ermee?

Door alle prijsstijgingen waren we ons dit jaar extra bewust dat het hartstikke zonde is om eten weg te gooien. Ricotta is een perfect no waste product en daarom zochten jullie massaal naar deze kaassoort. Wat het zo duurzaam maakt? Dat ontdek je in het artikel!

wat is ricotta

8. Zo houd je je basilicumplantje wél lang in leven

Neem je je bij ieder aangeschaft basilicumplantje steevast voor om hem deze keer wél in leven te houden? En staat hetzelfde plantje een paar weekjes later uitgedroogd en verschrompeld op het aanrecht, klaar om de groene kliko in te gaan? Met deze tips gaat jouw basilicumplantje nooit meer dood en ga je bovendien veel meer basilicumblaadjes oogsten!

basilicum verzorgen

9. Wat is tamarindepasta en wat kun je ermee?

Misschien ben je dit ingrediënt wel eens tegengekomen in Foodies Magazine, want we koken er maar al te graag mee. Maar wat is het nou eigenlijk? Jullie zochten het dit jaar veel op en daarom behoort dit artikel tot de top 10 met meest gelezen artikelen van 2022.

Wat is tamarindepasta

10. Wat is mascarpone en wat kun je ermee?

Parmezaan, mozzarella en brie worden door de meeste foodies regelmatig gebruikt, maar er zijn ook heerlijke ingrediënten die we minder vaak gebruiken. Zonde, want dit geeft je gerecht nét weer een andere draai. Gelukkig waren jullie nieuwsgierig, ons artikel over mascarpone werd een van Foodies’ meest gelezen artikelen.

mascarpone-bramentartelette

Lees ook: Foodies’ meest gelezen artikelen van 2021

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!