Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Meesterlijke illy-espresso: de barista aan het woord

Meesterlijke illy-espresso: de barista aan het woord

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Voor de perfecte espresso heb je niet alleen goede bonen nodig, maar ook een kundig barista. Jesse van der Ark vertelt waarom de boon slechts het begin is.

Prego! Elke seconde wordt ergens in Nederland een Illy-espresso bereidt en voor elk kopje zijn 40 bonen nodig, ofwel twintig besjes van de Coffea Arabica-plant, rekent Jesse ons voor. Niet zomaar besjes, Illy wil alleen de beste besjes en koopt deze direct bij de koffieboeren. Door ruim boven de marktprijs te betalen, verzekeren ze zich van de beste kwaliteit. Kwaliteitscontroles vinden van de teelt tot aan het branden in Italië plaats, waardoor elk boontje liefst 125 keer onder de loep is genomen alvorens het in jouw kopje espresso belandt.

Meer dan alleen bonen

Toch is een goede boon maar voor de helft bepalend voor de smaak, vertelt Jesse. Hij kan het weten, als barista bij Illy zet en drinkt hij al snel twaalf kopjes per dag en geeft hij trainingen door heel het land. “De maling, hoeveelheid koffie, waterdruk, watertemperatuur, alle variabelen moeten kloppen om tot het perfect kopje te komen. Alleen dan krijg je de balans tussen zoet, bitter en zuur perfect.”

Iperespresso: een systeem met verstand van koffie

Jesse trainde jaren om de perfecte espresso te kunnen zetten, dus hoe krijg je thuis de beste kwaliteit? Illy heeft haar kennis van koffie gebruikt om het Iperespresso-systeem te ontwikkelen. Alle variabelen zijn optimaal gecombineerd in ingenieuze capsules en een vernuftige machine, zodat je ook thuis de perfecte espresso maakt. “Het enige wat je moet missen is de glimlach van de barista,” aldus een lachende Jesse.

Wil jij deze koffiemachine winnen? Doe dan nu mee met deze winactie, en maak kans op de illy X7.1 Iperespresso t.w.v. € 199,00.
Voor meer illy-machines, kijk op www.illy.com

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!