Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
nationale week zonder vlees

Nationale Week Zonder Vlees

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start met meer dan 25.000 deelnemers die de uitdaging aangaan om deze hele week geen vlees te eten. Tientallen supermarkten, producenten, restaurants, pompstations, cateraars, universiteiten, scholen en gemeentes hebben zich bij het initiatief aangesloten. Deze hele week staat Nederland in het teken van minder vlees, goed voor het milieu en een leuke uitdaging voor onze keuken. 
Voor elke dag een veggie foodies gerecht. 7 dagen lang geen vlees eten betekent echt niet dat je bepaalde keukens moet vermijden. We eten asian dumplings, sweet curry beans, maar ook quiche en hartige pannenkoeken. Genoeg inspiratie dus voor de komende week. Kijk anders nog even op de website van Nationale Week Zonder Vlees, je ontvangt een magazine vol ideeën en recepten als je je inschrijft.
Wanneer je als volwassene één week geen vlees eet, bespaar je: 7 maanden douchewater, 114 kilometer auto rijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom. Een duurzaam weekje waard toch? En wie weet blijft het plakken.. Maar laten we klein beginnen!

Maandag

Sweet Curry Beans van foodies
chinees nieuwjaar
 

Dinsdag

Gevulde paddenstoelen met ricotta en basilicumolie
wintergerechten

Woensdag

Gele biet met peer en tuinkers
nationale week zonder vlees

Donderdag

Hoemoes Artisjok met Falafel en tuinbonen-muntsalade van Maza
nationale week zonder vlees

Vrijdag

Gebakken halloumi met tomaten en koriander
wintergerechten

Zaterdag

De veggie dumplings van Pinch: pourquoi pas?
fusion dumplings

Zondag

Regenboogquiche van foodies
nationale week zonder vlees
Viel best mee deze week, toch? Volgende week weer eentje..  😉
Cannelloni met ricotta en spinazie
Cannelloni met ricotta en spinazie
Bron: Nationale Week Zonder Vlees
 

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!