Advertentie
Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start met meer dan 25.000 deelnemers die de uitdaging aangaan om deze hele week geen vlees te eten. Tientallen supermarkten, producenten, restaurants, pompstations, cateraars, universiteiten, scholen en gemeentes hebben zich bij het initiatief aangesloten. Deze hele week staat Nederland in het teken van minder vlees, goed voor het milieu en een leuke uitdaging voor onze keuken.
Voor elke dag een veggie foodies gerecht. 7 dagen lang geen vlees eten betekent echt niet dat je bepaalde keukens moet vermijden. We eten asian dumplings, sweet curry beans, maar ook quiche en hartige pannenkoeken. Genoeg inspiratie dus voor de komende week. Kijk anders nog even op de website van Nationale Week Zonder Vlees, je ontvangt een magazine vol ideeën en recepten als je je inschrijft.
Wanneer je als volwassene één week geen vlees eet, bespaar je: 7 maanden douchewater, 114 kilometer auto rijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom. Een duurzaam weekje waard toch? En wie weet blijft het plakken.. Maar laten we klein beginnen!
Maandag
Sweet Curry Beans van foodies
Dinsdag
Gevulde paddenstoelen met ricotta en basilicumolie
Woensdag
Gele biet met peer en tuinkers
Donderdag
Hoemoes Artisjok met Falafel en tuinbonen-muntsalade van Maza
Vrijdag
Gebakken halloumi met tomaten en koriander
Zaterdag
De veggie dumplings van Pinch: pourquoi pas?
Zondag
Regenboogquiche van foodies
Viel best mee deze week, toch? Volgende week weer eentje.. 😉
Cannelloni met ricotta en spinazie
Bron: Nationale Week Zonder Vlees
Onze tips
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Getest: koffiemachine Rivelia van De’Longhi
Nieuw seizoen van Heel Holland Bakt 2024 gaat bijna van start!
Redactie