Advertentie
In de fantastische nieuwe online docuserie Meet the chef krijg je een uniek inkijkje in het leven én de mind van de horecatop van Nederland. Wat zijn hun drijfveren? Hoe gaan ze om met de drang naar perfectie? Wat moet je doen en vooral laten om aan de top te (blijven) staan?
In de korte, bondige afleveringen van slechts drie minuten maken we kennis met een zestal topchefs van eigen bodem: Menno Post (restaurant Olivijn), Luc Kusters (QO), Richard van Oostenbrugge (212), Peter Gast (Graphite), Lars Scharp (Lars Amsterdam) en Thijs Meliefste (Meliefste). Ze hebben allemaal meegedraaid op sterrenniveau en staan nu anno 2018 aan het hoofd van hun eigen zaak. Opgebouwd vanuit vakmanschap, maar vooral heel veel passie.
Zin in een serie a la Chef’s Table, maar dan van eigen bodem en in verkorte versie? Een voorproefje van de chefs die in de eerste 3 afleveringen van Meet the chef te zien zijn:
Menno Post – The ingredient
Afgelopen zomer opende Menno Post zijn eigen restaurant onder de naam Olivijn. Het restaurant vestigt zich in het voormalige restaurant ML in Haarlem. Post was de afgelopen vijf jaar chef van De Bokkendoorns** in Overveen. In Meet the chef vertelt hij hoe zijn passie voor koken als klein jongetje is ontstaan en doet hij zijn liefde voor producten uit de Oosterschelde uit de doeken.
Thijs Meliefste – The passionate
Chef-kok Thijs Meliefste runt samen met zijn vrouw het restaurant Meliefste in het Zeeuwse Wolphaartsdijk. Voor Thijs en zijn vrouw staat de beleving en waardering van de klant voorop en ze werken dan ook iedere dag hard om dat te kunnen garanderen. Thijs: “We maken lange dagen ja, maar als je zoveel passie hebt voor je werk zoals wij, dan voelt het niet als werken.”
Peter Gast – The mystery
Peter Gast kookt in zijn zaak Graphite in een oude diamantslijperij in Amsterdam de sterren van de hemel. Als je het over totaalbeleving hebt, moet je hier zijn. Peter: “Er hangt een mysterie rond ons restaurant, niemand weet hoe het eruit ziet, behalve de mensen die er hebben gegeten. Om binnen te komen moet je speurwerk verrichten.” Ook in Meet the chef houdt hij het mysterieus…
Nieuwsgierig naar het verhaal van de andere drie chefs? Houd onze site in de gaten…
Vanaf 20 december verschijnt er iedere week een nieuwe aflevering op YouTube en Instagram TV. Bekijkhieralvast de trailer!
Meet the chef is een initatief van Lightspeed en Annoncer.
Onze tips
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Getest: koffiemachine Rivelia van De’Longhi
Nieuw seizoen van Heel Holland Bakt 2024 gaat bijna van start!
Even voorstellen: dit is Foodies’ nieuwste redacteur!
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.