Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
meet the chef

Nieuw: docuserie Meet the chef

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

In de fantastische nieuwe online docuserie Meet the chef krijg je een uniek inkijkje in het leven én de mind van de horecatop van Nederland. Wat zijn hun drijfveren? Hoe gaan ze om met de drang naar perfectie? Wat moet je doen en vooral laten om aan de top te (blijven) staan? 
In de korte, bondige afleveringen van slechts drie minuten maken we kennis met een zestal topchefs van eigen bodem: Menno Post (restaurant Olivijn), Luc Kusters (QO), Richard van Oostenbrugge (212), Peter Gast (Graphite), Lars Scharp (Lars Amsterdam) en Thijs Meliefste (Meliefste). Ze hebben allemaal meegedraaid op sterrenniveau en staan nu anno 2018 aan het hoofd van hun eigen zaak. Opgebouwd vanuit vakmanschap, maar vooral heel veel passie.
Zin in een serie a la Chef’s Table, maar dan van eigen bodem en in verkorte versie? Een voorproefje van de chefs die in de eerste 3 afleveringen van Meet the chef te zien zijn:

Menno Post – The ingredient

Afgelopen zomer opende Menno Post zijn eigen restaurant onder de naam Olivijn. Het restaurant vestigt zich in het voormalige restaurant ML in Haarlem. Post was de afgelopen vijf jaar chef van De Bokkendoorns** in Overveen. In Meet the chef vertelt hij hoe zijn passie voor koken als klein jongetje is ontstaan en doet hij zijn liefde voor producten uit de Oosterschelde uit de doeken.
meet the chef

Thijs Meliefste – The passionate

Chef-kok Thijs Meliefste runt samen met zijn vrouw het restaurant Meliefste in het Zeeuwse Wolphaartsdijk. Voor Thijs en zijn vrouw staat de beleving en waardering van de klant voorop en ze werken dan ook iedere dag hard om dat te kunnen garanderen. Thijs: “We maken lange dagen ja, maar als je zoveel passie hebt voor je werk zoals wij, dan voelt het niet als werken.”
meet the chef

Peter Gast – The mystery

Peter Gast kookt in zijn zaak Graphite in een oude diamantslijperij in Amsterdam de sterren van de hemel. Als je het over totaalbeleving hebt, moet je hier zijn. Peter: “Er hangt een mysterie rond ons restaurant, niemand weet hoe het eruit ziet, behalve de mensen die er hebben gegeten. Om binnen te komen moet je speurwerk verrichten.” Ook in Meet the chef houdt hij het mysterieus…
meet the chef
Nieuwsgierig naar het verhaal van de andere drie chefs? Houd onze site in de gaten…
Vanaf 20 december verschijnt er iedere week een nieuwe aflevering op YouTube en Instagram TV. Bekijkhieralvast de trailer!
Meet the chef is een initatief van Lightspeed en Annoncer.

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!