Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
foodies augustus

NIEUW: plukken en proeven met foodies augustus

Advertentie

Het is weer tijd, de hoogste tijd! Wie begin dit jaar heeft gezaaid, plukt daar nu letterlijk de vruchten van. Het is augustus, ook wel oogstmaand, en daar maken we bij foodies optimaal gebruik van. Lees gauw wat je kunt verwachten.

Op bezoek bij Lindenhoff

Voor mooie stukken vlees van goede rassen, rauwmelkse kazen, groenten uit volle grond, verse vis, wild & gevogelte kun je al jaren terecht bij Lindenhoff. In een van de drukste tijden van het jaar – de oogsttijd – namen wij een kijkje in hun Open Tuin. Hoe groeien al die verse groenten? En wie zorgen ervoor dat de groenten zorgvuldig van het land komen?

foodies augustus

Kiezen & delen

Een zomerse borrel eindigt altijd in… vechten om de laatste bitterbal! Dat zal met het fingerfood uit ons augustusnummer niet veel anders zijn. Geen bittergarnituur, maar een fajita-party op z’n Mexicaans, een zelfbedieningssalade, een groentefondue of heerlijke tapas uit Scandinavië, Frankrijk of Spanje. Met deze gerechten heb je zoete inval en vier je de zomer!

foodies augustus

Zelf plukken

Niet gezaaid dit jaar? Niet getreurd! Dan pluk je toch bij ‘de buren’? Wel netjes vragen! Of je gaat gewoon naar een van de leukste pluktuinen van Nederland waar plukken vrij mag. Wij hebben vijf tuinen door heel Nederland voor je op een rijtje gezet. Van kersen tot blauwe bessen en pruimen. En wie goed zoekt vindt misschien al de eerste appels en peren.

foodies augustus

En verder

Doken we een zondagmiddag de keuken in voor garnalentempura, mogen we als eerste recepten laten zien uit het kookboek Made by Ellen van onze foodies friend Ellen van Duijn, bakten we cheesecakes en toetjes met vers zomerfruit, kookten we 3x met perzik, proeven we Japan op z’n vegetarisch en maakten we 3 bier-spijscombinaties met fruitbier.

foodies augustus

(klik op de foto voor het recept van deze citroen-bosbessenrepen)

foodies augustus ligt op 16 juli in de winkels. Je koopt hem in de foodies webshop!

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!