Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Neni Telavivo

Vers van de pers: nieuwe collectie Le Creuset, kookboek opbrengst naar Turkije en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Azuurblauwe collectie van Le Creuset

Als je er niet al eentje in je keuken hebt staan dan droom je er wel van: een echte Le Creuset-pan. Het Franse merk komt nu met hun nieuwste Azure collectie, geïnspireerd door het azuurblauwe water van de Middellandse Zee. Geëmailleerd gietijzer, aardewerk voor op tafel en in de oven en allerlei accessoires: al je Creuset favorieten zijn nu ook verkrijgbaar in de levendige, helderblauwe kleur.

Le Creuzet Azure collectie

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Karsu’s Kitchen kookboek opbrengst Turkije

De verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië zal je niet zijn ontgaan. Ook verschillende familieleden van Turks-Nederlandse zangeres Karsu Dönmez zijn getroffen door de ramp. Daarover vertelde ze onlangs bij Eva Jinek aan tafel. Met haar nieuwste kookboek Karsu’s Kitchen Kookboek, met meer dan 75 recepten uit de Turkse keuken, zamelt ze nu geld in voor de aardbeving-slachtoffers. Van alle pre-orders vóór 7 maart 2023 gaat 100% van de winst naar de slachtoffers in de provincie Hatay. Wil je ook een steentje bijdragen? Reserveer het boek dan nu alvast.

Uit het boek

Karsu’s Kitchen

€ 34,99
Karsu's kitchen

Karsu's Turkse Keuken

Alter Eco vraagt aandacht voor Earth Hour

Misschien zie je het chocolademerk Alter Eco wel eens liggen in de supermarkt. Het merk stelt eerlijke handel, biologische landbouw, milieubescherming en transparantie voorop in alles wat ze doen. Hun chocolade is dan ook allemaal vegan, fairtrade én 100% biologisch. Daarmee wil Alter Eco permanent verandering brengen in de manier waarop chocolade op allerlei plekken in de wereld nog altijd wordt geproduceerd. Op 25 maart om 20.30 uur roept het merk alle chocoladeliefhebbers op om mee te doen aan Earth Hour door een uur lang de lichten uit te doen en bij kaarslicht te genieten van hun favoriete Alter Eco reep. Zo vraagt het merk aandacht voor het klimaat. Dus zet de 25ste in je agenda en kies vast je favoriete reep. Ga je voor pure chocolade met amandelen, kies je voor fruitige sinaasappel of voor crunchy quinoa?

Alter Eco chocolade

NENI lanceert mediterrane borrel Telavivo

Tela… wat? Bij The Lemonman, de bar van het Amsterdamse mediterrane restaurant NENI op het stadionplein, kun je vanaf nu elke donderdagavond vanaf 17.30 uur terecht voor een heuse Telavivo. Oftewel: vijf mediterrane hapjes met een (non-alcoholische) cocktail of een glas wijn. Denk aan huisgemaakte hummus, labneh en grapefruit-rozemarijntonic. Zo wil je elke donderdag wel aan je weekend beginnen!

Neni Telavivo

First Dates met BN’ers tijdens Valentijn

De meest romantische dag van het jaar staat voor de deur: Valentijn. Speciaal op die dag verwelkomt het First Dates restaurant bekende Nederlanders. Realityster Fabiola Volkers viert nooit Valentijnsdag en twijfelt of ze een fles Chardonnay nodig heeft om de date door te komen. De date van topturner Jeffrey Wammes heeft geen idee dat hij tegenover een Olympiër zit en tijdens de date van tv-presentatrice Krista Arriëns wordt volop geflirt. Nieuwsgierig of deze BN’ers hun date nog een keer gaan zien? Bekijk de First Dates Valentijnspecial op dinsdag 14 februari om 19.25 uur bij BNNVARA op NPO 3. 

First dates restaurant 2023

Lees ook: de favoriete feestelijke cocktails van First Dates barman Victor 

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!