Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
foodies mei

Nu verkrijgbaar: foodies’ Italiënummer

Advertentie

Ieder jaar denken we dat het Italiënummer niet lekkerder kan, maar we zijn er toch weer in geslaagd om een heerlijk nummer voor je te maken. Verheug je maar alvast op de lekkerste pasta-ovenschotels, toetjes met (vegan) ricotta, een culinaire wandeling door Napels en heel veel meer. Deze lekkere inspiratie vind je vanaf nu bij jouw supermarkt in de schappen:

De plantaardige Italiaanse keuken

Het zou ons niets verbazen als Italianen volvette room door hun aderen hebben stromen in plaats van bloed. Italiaanse gerechten hangen van de room en de kaas aan elkaar! Toch kun je als vegan ook heel goed uit de voeten met deze keuken. Luna Trapani laat het je zien en maakt o.a. vegan ricotta.

Formaggio!

Spaar ze allemaal: mascarpone, ricotta, gorgonzola, parmezaan, mozzarella en taleggio. Met deze gerechten kom jij wel aan je dagelijkse kaastaks – die we bij deze zelf in het leven roepen. Geniet van een bord romige gnocchi, een frisse salade van meloen en mozzarella en een klassieke tiramisu.

Zelf maken: ‘nduja en salami

Voor dat wauw-effect op je borrelplank maak je jouw antipasti-worsten zelf. In onze kookschool laat foodieskok Willem zien hoe je zelf salami en de pittige smeerworst ‘nduja maakt. Disclaimer: na deze zelfgemaakte worsten wil je nooit meer een exemplaar uit de supermarkt #verwend!

En verder

Vijzelen we erop los voor zelfgemaakte pesto, ontdekken we in het Italiaanse dorp Parma hoe de lekkerste ham ter wereld (parmaham) wordt gemaakt, ontdekt foodies’ Roxanne waar je lekker kunt eten in Napels, vertelt Jadis Schreuder waarom we vaker met citroen moeten koken en veel meer.

Wil jij altijd als eerste de nieuwste foodies op de mat hebben zonder naar buiten te gaan én flink besparen op de winkelprijs? Bekijk dan nu onze voordelige abonnementen. Liever een losse uitgave bestellen? Neem dan een kijkje in onze webshop.

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!