Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
overnight oats abbot kinney plantaardig ontbijt

7x plantaardig ontbijten met de breakfast challenge van Abbot Kinney

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Sta jij te popelen om te beginnen aan je ontbijt, maar ontbreekt het je de laatste tijd aan inspiratie? Deze week doe je mee met de plantaardige breakfast challenge van Abbot Kinney en zo is elke ochtend een feestje!

Ben je lactose intolerant? Of eet je graag wat vaker plantaardig voor het milieu, duurzaamheid of omdat het gewoon mega lekker is? Begin deze week dan met deze ontbijtjes. Elke dag maak je een ander fijn recept van Abbot Kinney. Van matcha pannenkoekjes tot aan rijkgevulde smoothiebowls. Wij kunnen niet wachten en kickstarten de week met overnight oats!

Maandag: overnight oats met quinoa en vers fruit

overnight oats abbot kinney plantaardig ontbijt

Ok, toegegeven. Voor overnight oats moet je de avond van tevoren héél even je best doen maar de volgende ochtend hoef je dit heerlijke ontbijt alleen maar even op te warmen. Een ideaal meal prep ritueel dat past bij een zondagavond, toch? En een frisse en fruitige start van de week!

1 portie | bereidingstijd 2 uur 15 min| kooktijd 10 min.

INGREDIËNTEN:

  • 25 gram quinoa, gekookt
  • 1 el kokosolie
  • 2-3 el havermout
  • 1 tl kaneel
  • zeezout
  • ½ sinaasappel, schil
  • 4 el Abbot Kinney’s Almond Start
  • ½ vijg, in stukjes
  • 2 pruimen, door de helft
  • 1 el hennepzaad

ZO MAAK JE HET:

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat het compleet afkoelen. Smelt de kokosolie in een kookpan op laag vuur en voeg de havermout, kaneel en een snufje zeezout toe. Rooster dit mengsel voor 3 minuten, roer het regelmatig door.
  2. Pak een klein kommetje en mix de geroosterde havermout, gekookte quinoa, schil van de sinaasappel en de Almond Start. Voeg het mengsel tot aan een pot (luchtdicht) en plaats het in de koelkast voor ten minste 2 uur.
  3. Pak een kookpan, plaats het op laag vuur en voeg twee theelepels water toe. Daarna voeg je de vijg, pruimen toe en laat het koken voor 10-12 minuten. Het is goed wanneer het fruit zacht is, maar niet uit elkaar valt. Pak een diep bord en voeg de overnight oats toe. Maak het af met het fruit en wat hennepzaadjes.

Benieuwd naar alle 7 recepten voor de rest van de week? Bekijk de Breakfast Challenge van Abbot Kinney.

Donderdag: “is het al weekend?” yoghurt

abbot kinney yoghurt

Jawel, er mag alvast gedanst worden in de keuken want het weekend is in aantocht! In slechts vijf minuten draai je een ontbijt in elkaar waar je het voorlopig wel even op volhoudt. Ideaal om de to-do list voor het weekend af te werken. You’ve got this!

Zorg ervoor dat de zelfgemaakte granola al klaar is of gebruik je favoriete granola uit de supermarkt.

1 portie | bereidingstijd 5 min.

INGREDIËNTEN:

  • 4 el granola
  • 200 ml Abbot Kinney’s Almond Start
  • handje blauwe bessen
  • 2 aardbeien
  • handje rode bessen
  • verse munt

ZO MAAK JE HET:

  1. Begin met de Almond Start, strooi wat granola in de kom en maak af met het verse fruit dat je versiert met munt.

Abbot Kinney

Bij de meeste Ekoplaza’s en Marqt winkels vind je de producten van Abbot Kinney. Bekijk de website van Abbot Kinney voor alle verkooppunten.

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!