Advertentie
Originele oudejaarshapjes
Afgelopen jaar kwamen de lekkerste recepten voorbij van onze Foodies Friends. Voor de feestdagen was het de eer aan Annelies, Hanne en Annemiek. Ze maakten drie heerlijke recepten, ideaal voor op tafel als je gasten over de vloer krijgt. Al heb je geen gasten nodig om deze lekkere hapjes te maken wat ons betreft. Stuk voor stuk zijn het ook nog eens originele oudejaarshapjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hartige tompouce of een borrelplank vol met oliebollen? Wij weten het wel en krijgen spontaan trek van onderstaande recepten. Eet smakelijk!
Annemiek
Annemiek is de hele dag met eten bezig en maakt het liefst natuurlijk elke dag iets anders. Op haar Instagram @miek_eats en haar blog miekeats.com deelt ze naast lekkere recepten ook wetenschappelijke weetjes over koken. Ze maakte voor ons een oliebollen-borrelplank. Deze oliebollen wil iedereen toch wel op tafel hebben staan tijdens de feestdagen?
Oliebollen-borrelplank
Annemiek: “Breng oliebollen naar een next level met deze originele variaties en twee heerlijke dips. Deze zoete borrelplank brengt iedereen gegarandeerd in een feestelijke stemming, kijk eens wat een plaatje!”
Annelies
Annelies is een echte foodie. Ze deelt op haar Instagram @eenlepeltjelekkers en haar blog eenlepeltjelekkers.be verrassende gerechten vol groente die ook nog eens in weinig tijd op tafel staan. Speciaal voor de feestdagen maakte ze hartige witlofflappen. Met ook nog eens een heerlijke sinaasappelsalsa!
Hartige witlofflappen met sinaasappelsalsa
Annelies: “Flappen hoeven niet altijd zoet te zijn! Probeer deze hartige witlofflappen maar eens en serveer ze bij het aperitief of als onderdeel van een hapjesbuffet.”
Hanne
Op Hannes Instagram @gewoonhanne.nl en haar blog gewoonhanne.nl vind je gerechten die ‘gewoon gemakkelijk’, ‘gewoon gezond’ en vooral ‘gewoon lekker’ zijn. Hanne is namelijk overtuigd dat lekker eten geen hogere wiskunde hoeft te zijn. Het moet natuurlijk vooral leuk blijven. Ze bedacht een hartige tompouce met blauwe kaas voor ons.
Hartige tompouce met blauwe-kaascrème
Hanne: “Geen roze glazuur, geen vanillepudding, geen HEMA, maar dunne crackertjes. En een crème van blauwe kaas met zoete vijgen. Een superlekkere combinatie en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Is blauwe kaas niet jouw favoriet? Met geitenkaas of een andere zachte kaas lukt het uiteraard ook!”
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
LAATSTE KANS: meld je nu aan voor onze kookwedstrijd!
Dit zijn de leukste Nederlandse culinaire podcasts
Vers van de pers: nieuw Affligem bier, Koreaanse BBQ en meer!
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.