Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Hartige tompouce met blauwe-kaascrème

Foodies Friends: originele oudejaarshapjes

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Appelflappen, oliebollen en tompouce waren toe aan een flinke make-over. Onze Foodies Friends Annelies, Hanne & Annemiek hebben de oud-Hollandse snacks omgetoverd tot deze feestelijke en originele oudejaarshapjes.

Originele oudejaarshapjes

Afgelopen jaar kwamen de lekkerste recepten voorbij van onze Foodies Friends. Voor de feestdagen was het de eer aan Annelies, Hanne en Annemiek. Ze maakten drie heerlijke recepten, ideaal voor op tafel als je gasten over de vloer krijgt. Al heb je geen gasten nodig om deze lekkere hapjes te maken wat ons betreft. Stuk voor stuk zijn het ook nog eens originele oudejaarshapjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hartige tompouce of een borrelplank vol met oliebollen? Wij weten het wel en krijgen spontaan trek van onderstaande recepten. Eet smakelijk!

Annemiek

Annemiek is de hele dag met eten bezig en maakt het liefst natuurlijk elke dag iets anders. Op haar Instagram @miek_eats en haar blog miekeats.com deelt ze naast lekkere recepten ook wetenschappelijke weetjes over koken. Ze maakte voor ons een oliebollen-borrelplank. Deze oliebollen wil iedereen toch wel op tafel hebben staan tijdens de feestdagen?

Oliebollen-borrelplank

Annemiek: “Breng oliebollen naar een next level met deze originele variaties en twee heerlijke dips. Deze zoete borrelplank brengt iedereen gegarandeerd in een feestelijke stemming, kijk eens wat een plaatje!”

Oliebollen-borrelplank

Annelies

Annelies is een echte foodie. Ze deelt op haar Instagram @eenlepeltjelekkers en haar blog eenlepeltjelekkers.be verrassende gerechten vol groente die ook nog eens in weinig tijd op tafel staan. Speciaal voor de feestdagen maakte ze hartige witlofflappen. Met ook nog eens een heerlijke sinaasappelsalsa!

Hartige witlofflappen met sinaasappelsalsa

Annelies: “Flappen hoeven niet altijd zoet te zijn! Probeer deze hartige witlofflappen maar eens en serveer ze bij het aperitief of als onderdeel van een hapjesbuffet.”

Hartige witlofflappen met sinaasappelsalsa

Hanne

Op Hannes Instagram @gewoonhanne.nl en haar blog gewoonhanne.nl vind je gerechten die ‘gewoon gemakkelijk’, ‘gewoon gezond’ en vooral ‘gewoon lekker’ zijn. Hanne is namelijk overtuigd dat lekker eten geen hogere wiskunde hoeft te zijn. Het moet natuurlijk vooral leuk blijven. Ze bedacht een hartige tompouce met blauwe kaas voor ons.

Hartige tompouce met blauwe-kaascrème

Hanne: “Geen roze glazuur, geen vanillepudding, geen HEMA, maar dunne crackertjes. En een crème van blauwe kaas met zoete vijgen. Een superlekkere combinatie en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Is blauwe kaas niet jouw favoriet? Met geitenkaas of een andere zachte kaas lukt het uiteraard ook!”

Hartige tompouce met blauwe-kaascrème

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!