Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
pastel cheesecake

Maak de marmeren pastel cheesecake van Jenny @cakes_and_more

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Met Pasen gaan we op bezoek bij foodies’ beste chefs en meest creatieve bloggers. Elke week nemen we een kijkje in de keuken bij onze lezers en schuiven we aan tafel aan bij enthousiaste thuiskoks. Van paastraditie tot het ultieme paasrecept; vandaag maken we de pastel cheesecake van Jenny: @cakes_and _more. 
Pasen is voor mij het moment dat de lente echt begint en de koude winter eindelijk voorbij is. Al zolang ik me kan herinneren kijk ik uit naar het moment dat de bomen weer bladeren krijgen en dat het buiten weer warmer wordt.
pastel cheesecake

No-bake

Bij Pasen horen vrolijke kleuren vind ik. Ik werd dan ook heel blij van de pastelkleurige M&M’s, een limited edition. Toen ik ze eind januari kocht, had ik al meteen besloten om voor de paasbrunch iets met deze schattige M&M’s te gaan maken. Het duurde even voordat ik eruit was wat ik wilde maken, maar uiteindelijk is de keuze gevallen op een ‘no-bake’ cheesecake. Een cheesecake met een marmerlook in pastelkleuren om precies te zijn, zodat je de kleuren van de chocolaatjes ook in de taart terug kunt laten komen.

Pastel cheesecake

Het recept voor deze cheesecake is gebaseerd op het recept van de legende Martha Stewart. Ik heb hem alleen wel een beetje naar mijn eigen smaak aangepast, zo is de bodem van bastogne koeken in plaats van graham crackers.
pastel cheesecake

Geef er je eigen draai aan!

De cheesecake-laag bestaat uit roomkaas, gecondenseerde melk, citroensap en vanille-extract. Vooral de gecondenseerde melk hierin maakte me erg nieuwsgierig! Het enige waar ik tegenaan liep was dat de taart iets begon uit te lopen zodra hij uit de vorm kwam. In het recept staat ook dat je de bodem tegen de rand omhoog moet drukken en dat zou het uitlopen tegen moeten gaan. Je kunt er ook voor kiezen om wat gelatineblaadjes te weken in koud water en deze later te verwarmen met het citroensap. Dit roer je dan samen met het vanille-extract door het beslag.
Toch mocht dit de pret niet drukken, want ik ben wel blij met de look van deze no-bake pastel cheesecake. En nog belangrijker: hij is heerlijk! De smaak komt echt in de buurt van de gebakken variant. Absoluut een blijvertje en hij staat fantastisch op de gedekte paastafel! Wat maak jij voor Pasen? Je vindt hier nog meer inspiratie voor je paasbrunch of ontbijttafel.
pastel cheesecake
Tekst en foto’s door Jenny de Vries

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!