Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
podcast

Vers van de pers: podcast-alert, de tofste adventskalender van dit jaar en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Wereld Pasta Dag

Morgen is het feest want wereldwijd staat 25 oktober in het teken van Italiaanse deegwaren. Dan is het namelijk Wereld Pasta Dag. Ik hoor je denken: dat kunnen alleen onze Italiaanse vrienden bedacht hebben. En daar heb je gelijk in. In 1995 kwamen 40 verschillende pastaproducenten bij elkaar tijdens het eerste ‘World Pasta Congress’. Sindsdien staat 25 oktober bekend als Wereld Pasta Dag. Mamma Mia, als dit geen reden is voor een feestje dan weten wij het ook niet meer. Met deze vijf recepten vier je Wereld Pasta Dag in stijl.

weekmenu pasta carbonara

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tony’s Chocolonely adventskalender

Jaaa, hij is er weer! Een van onze favoriete adventskalenders voor foodies is weer te koop. Tony’s adventskalender is vanaf nu te vinden in de supermarkt en bij cadeau- en speciaalzaken. Laten we eerlijk zijn, dit is toch dé droom! Een adventskalender die vol zit met chocolade. Zo begin je elke dag goed in december. Op de redactie van Foodies kregen wij deze adventskalender binnen. We kunnen je alvast verklappen, bij ons is het allang januari. Binnen een paar dagen waren alle vakjes open én leeg.

Tony chocolonely adventskalender

Stampen maar!

Stampen, wij Nederlanders zijn er gek op. Stamppot is dan ook dé ultieme Hollandse kost. Want op een koude dag gaat er toch niets boven het prakkie? En bij de stamppot hoort een rookworst vinden we. Behalve bij de andijviestamppot, daar eten we het liefst een gehaktbal bij, zo blijkt uit onderzoek van Garden Gourmet. Maar het vervangen van die gehaktbal bij de stamppot voor een plantaardig alternatief blijkt nog een uitdaging: 37 procent van de ondervraagden staat daar absoluut niet voor open. Bijna de helft (47%) geeft hiervoor als reden: een plantaardige vleesvervanger is minder lekker dan vlees. Ben jij het daar mee eens? Probeer dan gewoon eens onze vegetarische zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel.

Zoete-aardappelstamppot

Podcast-alert: De vegan lekkerbek

Praten over eten, schrijven over eten, lezen over eten en ook luisteren naar verhalen over eten doen wij graag. Op de redactie wisselen we dan ook elke week toffe podcasttips met elkaar uit. De laatste aanrader? De podcast “De vegan lekkerbek”. In “De vegan lekkerbek” gaat culinair journalist, televisiekok en radiomaker Jigal Krant in gesprek met culinaire hoogvliegers van alle gezindten. Daarbij komen alle facetten van de gastronomie aan bod, mits plantaardig en wetenswaardig. Want Jigal wil laten zien dat bourgondisch genieten hand in hand gaat met een schoon geweten. Met zijn bestseller TLV Vegan bewees Jigal dat veganisme allang niet meer een exclusieve hobby is voor drammerige bomenknuffelaars zonder smaak en humor. Vegan eten is er gewoon voor elke lekkerbek!

TLV Vegan Jigal Krant adventskalender

Lees ook: Dit zijn de leukste Nederlandse culinaire podcasts

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!