Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Restaurant van de toekomst

Vers van de pers: het restaurant van de toekomst en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

KRO-NCRV opent restaurant van de toekomst

Wat ligt er in de toekomst op ons bord? Leggen we straks vlees gemaakt van lucht op de barbecue? En drinken we aardappelmelk bij het ontbijt? Je ziet het in Restaurant van de toekomst. In het nieuwe KRO-NCRV programma gaan tv-presentatoren Sosha Duysker en Anna Gimbrère de strijd aan samen met sterrenchefs Marleen Brouwer en Dennis Huwaë om met future proof ingrediënten de populairste gerechten van Nederland te bereiden. In elke aflevering wordt één van Nederlands meest gegeten gerechten uitgelicht. Team Marleen en Anna neemt het op tegen team Sosha en Dennis, door beiden het gerecht te bereiden met ingrediënten van de toekomst. Wie gaat de strijd winnen? Je ziet het in de zes-delige serie, die voor het eerst te zien is op donderdag 14 september om 20.55u op NPO 1.

Restaurant van de toekomst

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nieuw bakboek van Laura’s Bakery

Goed nieuws voor alle thuisbakkers onder ons. Laura Kieft, die je vast wel kent van haar blog Laura’s Bakery, komt met een nieuw bakboek. In 50x koekjes deelt ze, zoals de naam al doet vermoeden, 50 heerlijke koekjesrecepten. Noem een bekend koekje en hij staat erin. Van chocolate chip cookies tot kano’s, van bokkepootjes tot gingerbread koekjes. Met de heldere recepten, stap voor stap beschrijvingen en goed verkrijgbare ingrediënten is succes verzekerd. Het boek verschijnt op 5 oktober bij uitgeverij Forte Culinair en kost 17,50. 

50x koekjes

Ron Blaauw opent nieuwe zaak

Vanaf 1 september kun je ook in Bloemendaal aan Zee eten bij Ron Blaauw. Hij opent er restaurant Ron Gastrobar bij de C, waar je op de menukaart makkelijk deelbare gerechten vindt zoals ribstuk van de barbecue en vis voor twee. Het belooft een culinair feest te worden op een prachtige locatie middenin de duinen. De innovatieve chef zit niet stil: in corona-tijd ontwikkelde hij al de Ron Gastrobar At Home boxen, om thuis te kunnen genieten van alle heerlijkheden van zijn restaurants. En ter ere van het 10-jarig jubileum van het Ron Gastrobar-concept, komt hij nu bovendien met een boek 10 jaar Ron Gastrobar. Eentje om in de gaten te houden dus!

Ron Gastrobar

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!