Advertentie
KRO-NCRV opent restaurant van de toekomst
Wat ligt er in de toekomst op ons bord? Leggen we straks vlees gemaakt van lucht op de barbecue? En drinken we aardappelmelk bij het ontbijt? Je ziet het in Restaurant van de toekomst. In het nieuwe KRO-NCRV programma gaan tv-presentatoren Sosha Duysker en Anna Gimbrère de strijd aan samen met sterrenchefs Marleen Brouwer en Dennis Huwaë om met future proof ingrediënten de populairste gerechten van Nederland te bereiden. In elke aflevering wordt één van Nederlands meest gegeten gerechten uitgelicht. Team Marleen en Anna neemt het op tegen team Sosha en Dennis, door beiden het gerecht te bereiden met ingrediënten van de toekomst. Wie gaat de strijd winnen? Je ziet het in de zes-delige serie, die voor het eerst te zien is op donderdag 14 september om 20.55u op NPO 1.
Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Nieuw bakboek van Laura’s Bakery
Goed nieuws voor alle thuisbakkers onder ons. Laura Kieft, die je vast wel kent van haar blog Laura’s Bakery, komt met een nieuw bakboek. In 50x koekjes deelt ze, zoals de naam al doet vermoeden, 50 heerlijke koekjesrecepten. Noem een bekend koekje en hij staat erin. Van chocolate chip cookies tot kano’s, van bokkepootjes tot gingerbread koekjes. Met de heldere recepten, stap voor stap beschrijvingen en goed verkrijgbare ingrediënten is succes verzekerd. Het boek verschijnt op 5 oktober bij uitgeverij Forte Culinair en kost 17,50.
Ron Blaauw opent nieuwe zaak
Vanaf 1 september kun je ook in Bloemendaal aan Zee eten bij Ron Blaauw. Hij opent er restaurant Ron Gastrobar bij de C, waar je op de menukaart makkelijk deelbare gerechten vindt zoals ribstuk van de barbecue en vis voor twee. Het belooft een culinair feest te worden op een prachtige locatie middenin de duinen. De innovatieve chef zit niet stil: in corona-tijd ontwikkelde hij al de Ron Gastrobar At Home boxen, om thuis te kunnen genieten van alle heerlijkheden van zijn restaurants. En ter ere van het 10-jarig jubileum van het Ron Gastrobar-concept, komt hij nu bovendien met een boek 10 jaar Ron Gastrobar. Eentje om in de gaten te houden dus!
Lees ook:
Onze tips
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Getest: koffiemachine Rivelia van De’Longhi
Nieuw seizoen van Heel Holland Bakt 2024 gaat bijna van start!
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?