Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Foodies de film: Sanne Vogel

Sanne Vogel over de film Foodies: “Ik ben zelf écht een foodie”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Wij spraken Sanne Vogel over haar rol in de romantische komedie Foodies, haar eigen guilty pleasures op het gebied van eten én natuurlijk over de onweerstaanbare citroentaart die we maakten voor de film!

De film Foodies met Sanne Vogel

Say what? Komt er een film die Foodies heet? Jazeker! Dat klinkt misschien als een soap over de redactie van Foodies Magazine, maar dat is niet het geval. Naast dat we twee recepten ontwikkelden voor deze romantische komedie gingen we ook in gesprek met Sanne Vogel, zij speelt de hoofdrol in de film.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Romantische komedie

In de romantische komedie Foodies draait het om twee dingen: eten en liefde. Precies de twee dingen die het leven leuk maken. In de film speelt liefde in tijden van social media een belangrijke rol. Sanne Vogel speelt in de film Foodies een populaire foodblogger die haar droom ooit een kookboek te schrijven in duigen ziet vallen als ze per ongeluk een negatieve recensie schrijft over het restaurant van een jonge chef, die zij toevallig héél erg leuk vindt.

foodies de film

Sanne Vogel over Foodies:

In de film Foodies speel je Sam, een foodblogger. Waar gaat de film over?
Sanne: “Ik speel Sam, een foodblogger. Ze is haar hele leven al een enorme foodie. Naast dat ze een blog heeft over lokaal eten is ze bezig met hoe eten lekker is én tegelijkertijd goed voor de wereld. Haar grote droom is een kookboek schrijven. Samen met een uitgever probeert ze die droom te verwezenlijken. Ze moet vervolgens allemaal dingen doen om maar in de publiciteit te komen. Denk aan diverse challenges met andere influencers, waar ze eigenlijk niet op zit te wachten. Dit past totaal niet bij Sam, ze raakt zichzelf kwijt. Uiteindelijk ontmoet ze Marco, iemand die ze erg leuk vindt. Stap voor stap vindt ze zichzelf terug.”

Kun je Sam eens omschrijven?
“Ze is heel gevoelig en eigenlijk tegelijkertijd ook heel vrolijk. Daarnaast is ze ook wel een beetje een schijterd. Ze wil erg graag aardig gevonden worden. Stiekem is ze onzeker, en werkt zichzelf snel in de nesten.”

Ben je zelf een foodie?
“Absoluut! Ik ben zelf een echte foodie, ik hou heel erg van eten. Daarnaast focus ik ook graag op lokaal en duurzaam eten. In sommige opzichten lijk ik op Sam, maar ik ben geen foodblogger. Ik heb wel een kookboek geschreven en hoop er nog veel meer te mogen maken naast mijn filmwerk.”

We hebben je een tijdje niet gezien op het grote scherm?
“Ik wilde drie jaar lang niet spelen, omdat ik een enorme kinderwens had en het spelen me daarbij in de weg zat. Ik wilde alleen koken en films regisseren. Toen ben ik ook mijn kookboek gaan schrijven. Nadat ik moeder was geworden van een tweeling en ik mijn draai weer had gevonden kreeg ik toch opeens weer zin om te spelen. Natuurlijk heb ik eerst een paar maanden gewacht, wie weet was het wel een bevlieging. Nadat ik de knoop had doorgehakt kwam de film Foodies vrijwel direct op mijn pad. Een film over een foodie die haar eerste kookboek aan het schrijven was, terwijl ik net mijn boek had uitgebracht, dat kon geen toeval zijn!”

De vier seizoenen van Vogel

€ 31,99
cover de vier seizoenen van vogel

Wat is je eerste herinnering aan eten?
“Mijn eerste herinnering gaat over eten. Ik was nog heel klein – drie of vier jaar – het was een heerlijke zonnige ochtend en we gingen in onze pyjama’s in de tuin ontbijten. Witte boterhammen met aardbeien en Candarel (zo’n bus met zoetstof). De zon scheen op mijn gezicht en ik keek naar mijn ouders terwijl ik een brok in mijn keel voelde van geluk. Het was het eerste moment dat ik me bewust was van hoe gelukkig wij waren.”

Houd je tweeling ook zo van aardbeien?
“Afgelopen zomer waren we middenin het aardbeienseizoen in Frankrijk. De tweeling was toen 1,5 jaar oud. Op een marktje kregen ze voor het eerst knalrode, sappige aardbeien. Sindsdien wil mijn zoontje alleen nog maar aardbeien. We wonen naast de markt in Amsterdam en hij begint te gillen als hij ze op de kramen ziet liggen, terwijl ze nu niet in het seizoen zijn en eigenlijk helemaal niet zo lekker zijn.”

Wat is je guilty pleasure als het op eten aankomt?
“Bitterballen van oesterzwammen, zonder twijfel! Ik vind oesterzwammen sowieso geweldig. Als veganist heb ik lang goede bitterballen gemist, maar sinds de komst van de bitterbal van oesterzwam is mijn leven weer compleet, haha. Het water loopt me nu al in de mond.”

Wat staat er altijd in de koelkast?
Kimchi. Het liefst zelfgemaakt, al heb ik daar niet altijd tijd voor. Kimchi is waanzinnig lekker! Ik maak vaak miso ramen met wat kimchi, of rijst met veel groenten en kimchi. Oh, en noedels met een saus van tahin en kimchi. Dat zijn wel echt de dingen die ik haast elke week eet. Al is kimchi ook lekker door een stamppot, of gewoon op een tosti met vegan kaas.”

Voor de film Foodies maakten we een heerlijke taart, wat kun je daar over vertellen?
“Het is een heerlijke meringuetaart met citroenen. De meringue is gemaakt van kikkererwtenvocht, dit heet aquafaba. Als je het opklopt is het net meringue, maar dan vegan. Het klinkt misschien een beetje gek, maar de smaak is vrij neutraal. Sam doet in de film auditie voor een programma, daar maakt ze deze taart. Probeer zelf maar eens het recept hieronder, je zult verbaasd zijn over de heerlijke smaken!”

Waarom moet je als foodie naar de film Foodies?
“Allereerst, omdat het een ontzettend leuke film is! De film gaat over twee mensen die een enorme passie voor eten delen en elkaar daarin vinden. Als echte foodie is daten met iemand die niet van eten houdt natuurlijk heel treurig. Sam en Marco vinden elkaar in die passie, een passie die voor elke foodie herkenbaar zal zijn.”

Sanne Vogel in de film Foodies

Citroenmeringuetaart met aquafaba

Sanne Vogel: “Aan het begin van de film maakt mijn karakter Sam deze taart. Sam is enorm bezig met zero-waste, vandaar dat ze werkt met het kikkererwtenvocht wat meestal in het gootsteenputje belandt. Terwijl het eigenlijk een waanzinnige basis is voor een vegan meringue. Later in de film maakt ze de taart met kiwibessen in plaats van met citroenen. Kiwibessen groeien eind augustus, begin september in Nederland. Precies het seizoen waar de film zich in afspeelt. Dus op deze manier is Sam altijd opzoek naar hoe ze haar gerechten kan finetunen en aanpassen op de seizoenen. En op diverse lokale producten natuurlijk.”

“In de film neemt Sam een flinke hap van de citroenmeringue. Zoals het gaat met films moet je een scène oneindig opnieuw spelen. Dus ik denk dat ik in één ochtend (onder toeziend oog van een kwijlende crew) wel een kwart van die taart heb opgegeten. Toen was ik wel een beetje misselijk. Maar dat lag absoluut niet aan hoe lekker de taart is!”

Citroenmeringuetaart met Sanne Vogel

Foto: Tijn Versleijen

> naar het recept voor citroenmeringuetaart met aquafaba

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!