Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
horecaondernemers helpen coronacrisis

Support your locals! 3 mooie initiatieven om de horeca te helpen

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

De horeca heeft noodgedwongen de deuren gesloten, maar dat betekent niet dat jij je favoriete zaak niet kunt steunen. Door heel Nederland zijn er talloze mooie initiatieven opgezet om jouw lievelingshotspot door deze zware periode te helpen. foodies zet 5 mooie initiatieven op een rijtje.

1. Lockdown Coffee

Je ochtendkoffie smaakt nóg beter als je weet dat je er iets goeds mee doet. Via het initiatief Lockdown Coffee bestel je een heerlijke doos vol capsules of koffiebonen en krijgt jouw favoriete zaak €5 van het aankoopbedrag. Wij zetten nog een bakkie.

2. Support Your Locals: lekkers uit de buurt

Niet alleen restaurant hebben het zwaar, ook lokale producenten worden door de crisis flink geraakt. Zij zijn vaak voor een groot deel van hun afzet afhankelijk van horeca en juist zij zijn nu dicht. Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeggehamsterd, kunnen ondernemers hun mooie lokaal geproduceerde waar niet kwijt. Samuel Levie vindt dat dit anders moest en verzamelde de lekkerste initiatieven om de groenteboer, bakker, slager en viswinkel van om de hoek te steunen. Bestel bijvoorbeeld een box vol lekkers!

3. Help de Horeca cadeaubon

Eerst helpen, dan genieten. Via het initiatief Help de Horeca koop je een cadeaubon van je favoriete zaak om hen zo te voorzien van extra inkomsten. Zodra de terrassen weer vol mogen stromen en de warme broodjes over de toonbank gaan, wissel jij je tegoed in voor een kop koffie of gekoeld wijntje die lekkerder smaakt dan ooit tevoren.

Meer tips

Wil je nog meer betekenen voor de lokale horeca? foodies geeft je vijf makkelijke tips om de koffietentjes en restaurants bij jou in de buurt te helpen.

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!