Advertentie
Ben jij het type mes en vork, of schuif je ‘m zo vanuit het vuistje naar binnen? En begin je met het superzoete glazuurlaagje of bewaar je het lekkerste voor het laatst? Wij zetten zes type tompouce-eters op een rij. Welke ben jij?
Hoe eet je een tompouce?
Loop jij elke Koningsdag met vijf kilo tweedehands speelgoed onder je arm, “Oranje-boven” zingend en spijkerpoepend rond? Dan mag een oranje-tompouce natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe eet je een tompouce? Oftewel, welk tompouce-type ben je?
Wil je ook iedere week de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
1. Hoe eet je een tompouce: met mes en vork
Jij bent een echte ras-optimist. Je gelooft in het goede, zelfs als het onmogelijk lijkt. Uiteindelijk maak je de grootste zooi van je tompouce, maar je hebt het in ieder geval geprobeerd.
2. Deksel eraf
Onderkant met pudding eerst en daarna de bovenkant. Je vindt jezelf behoorlijk slim, of niet? Feit is dat de meeste mensen kiezen voor deze methode. Ik wil niet suggereren dat je saai bent hoor, misschien is dit wel gewoon de beste manier.
3. Het vorkje door de bovenkant rammen
Door met de snelheid van het licht de punten van je vorkje door het glazuur te rammen probeer je een stukje met alle lagen van de tompouce te verkrijgen. Roekeloos, gedurfd en het kán werken.. Maar houd je dit vol tot het eind van je gebakje?
4. Het hele ding zo je mond in schuiven
Haters gonna hate. De mening van anderen interesseert jou niet. Jij krijgt je tompouce hoe dan ook op. En snel. Let je wel op dat je die grote mond niet tegen de verkeerde opzet?
5. Op z’n kantje
Het kan niet anders; jij bent bakker of engineer. Je gooit de hele tompouce op zijn zijkant. Door je technische inzicht weet je dat je op deze manier met een mes of zelfs een vorkje enigszins rechte plakjes van je tompouce kan snijden. Wil je die van mij ook even snijden?
6. Hoe eet je een tompouce: de glazuur-fan
Je eet de bovenkant en misschien een beetje van de pudding. Dit soort prinsessengedrag zien we ook wel bij mensen die de korst van hun pizza niet eten.
Zelf tompouce maken:
Oranjetompouce
Geen Koningsdag zonder oranje tompouce bij de koffie. Toch liever een roze bovenlaagje? Kleur de fondant dan met enkele druppels roze kleurstof of pureer enkele frambozen en breng de fondant hier mee op kleur.
Onze tips
Crompouce maken: alles wat je moet weten over de TikTok-hype
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
All about the king: 5x oranje gerechten voor Koningsdag
11x recepten voor Koningsdag
5x recepten voor tompouce
Zo maak je zelf oranjebitter, proost!
WIN: 3x het kookboek ZOETE ZOOI. van Eefje Friedhoff
Nu verkrijgbaar: Foodies Lekker stoven
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.