Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Bietencarpaccio met gepofte knoflook, tuinkers en kaascroutons

Let’s go vega! 10x foodies recepten met een vegetarische optie

In samenwerking met Garden's Gourmet.
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Ben jij al vegetariër, flexitariër, veganist of wil je gewoon een keer een avondje minder vlees eten? Het kan soms allemaal best verwarrend en uitdagend zijn in het landschap van vleesvervangers. Maar dat is nergens voor nodig! Af en toe wat minder vlees eten is goed voor mens en milieu, daar zijn we inmiddels wel uit. Nu alleen nog een lekker vegetarisch recept en een goed stukje vegetarische filet of gehakt.

Vega dag

Een dagje zonder vlees eten dat lijkt je wel wat. Maar het ontbreekt je aan de nodige inspiratie. Dat snappen wij maar al te goed. Het is dan ook heel erg fijn als je nog steeds van die lekkere klassiekers kunt genieten zoals lasagna, een lekkere stamppot of Aziatische curry. Daarom koos foodies de lekkerste recepten uit waar je volop van kunt genieten met goede vegetarische spekreepjes of filetstukjes van Garden Gourmet – ja zelfs als ze vega zijn!

Vegetarisch gehakt

Eet jij elke dag vegetarisch of moet je nog een beetje wennen aan het hele concept? Probeer deze recepten eens uit met het Garden Gourmet fijngehakt en maak bijvoorbeeld de allerlekkerste veggie lasagna! Zeker weten dat iedereen jouw speciale lasagna komt proeven en nooit meer anders wil!
vegetarische vervanger

1. Lasagna

Volg het originele recept en vervang het rundergehakt door het veganistische fijngehakt van Garden Gourmet. Zo tover je een klassieker eenvoudig om tot een vegetarisch recept!
vegetarische vervanger

2. Chili con Carne

Volg het originele recept en kies in plaats van het rundergehakt, het fijngehakt van Garden Gourmet. Zorg ervoor dat je ze in ieder geval ca. 5 minuten bakt op middelhoog vuur.
vegetarische vervanger

Vegetarische spekreepjes

vegetarische vervanger

3. Pasta alla Norma

Volg het recept zoals omschreven en voeg de vegetarische spekreepjes van Garden Gourmet toe en bak ze mee met de ui en knoflook. Let op: de spekreepjes hoef je maar 3 minuten te bakken in plaats van 5 minuten.
vegetarische vervanger

4. Salade met geitenkaas, spek en honing

In plaats van de spek in de oven te bakken, maak je de spekreepjes van Garden Gourmet klaar in de pan in 3 minuten bakken op middelhoog vuur. Je kunt ze ook warm maken in de magnetron op 600 watt voor ca. 40 seconden. Nu kun je verder met de bereiding van de rest van het recept (stap 2).
vegetarische vervanger

5. Slastampot met karnemelk en spek

Bij een stampot horen spekjes, natuurlijk! Voor een vegetarische stampot ga je aan de slag met spekreepjes op basis van plantaardig eiwit, een goede vervanger waar je je niet schuldig over hoeft te voelen! Om de spekjes van Garden Gourmet extra knapperig te krijgen gebruik je roomboter om ze in te bakken. Verder kun je rustig het recept volgen zoals bij de slastampot met karnemelk en spek staat aangegeven.
vegetarisch recept

6. Gepaneerde artisjok met aardpeerpuree en spek

Garden Gourmet spekjes zijn de smaakmaker in dit vegetarisch recept, zorg er dus voor dat je de spekreepjes goed knapperig bakt van tevoren. Ga voor boter en bak de Garden Gourmet vegetarische spekreepjes in ca. 3 minuten knapperig op middelhoog vuur en laat ze afkoelen op een schaaltje. Nu kun je verder met de rest van het recept (stap 2).
vegetarisch recept

7. Thaise kipcurry met broccoli

Volg het recept zoals gewoonlijk en you’re good to go! Zo bereid je de filetstukjes in de pan: verhit boter of olijfolie en bak de veganistische filetstukjes op matige temperatuur ca. 5 minuten.
vegetarisch recept

8. Burrito met kip en koriander

Gebruik de Garden Gourmet kipstukjes in plaats van de kipfilets en wrijf ze ook in met cajunkruiden, hello veggie! Je mag de kipstukjes iets korter bakken, blijf ze wel regelmatig keren.
vegetarisch recept

9. Kipfilet kokos & limoen

De kipstukjes van Garden Gourmet kun je ook gebruiken ter vervanging van de kipfilet zodat je alsnog een heerlijk vegetarisch recept op tafel kunt zetten voor de hele familie! Bij stap 2 kun je het volgende doen: voeg de kipfiletstukjes aan de kokosmelk toe en laat ze ca. 20-30 minuten in de koelkast intrekken (let op: niet te verwarren met 2 uur). Grill ze in de pan in ca. 5 minuten gaar en krokant.
vegetarisch recept

10. Curry met bonen

Volg het recept van de curry met bonen, maar ga niet voor hoog vuur, de filetstukjesvan Garden Gourmet worden ook knapperig bij middelhoog vuur.

vegetarisch recept

Benieuwd geworden naar de producten van de Garden Gourmet? Je vindt hier alle info over de chef’s ingredients van Garden Gourmet. 

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!