Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
pesto-eieren de nieuwe trend

Vergeet de fetapasta: pesto-eieren zijn de nieuwe trend

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Social media is een onuitputtelijke bron voor de beste foodtrends en foodhacks. Na de populaire fetapasta en dalgona koffie is het tijd voor een nieuwe trend die viral gaat: pesto-eieren! Iedereen heeft het opeens over dit ontbijtrecept. Een makkelijk en gezond ontbijt vol proteïne en gezonde vetten. Wij vertellen je alles over de pesto-eieren en hoe je deze zelf maakt. Voor je het weet ga je viral met #peggsto!

Pesto-eieren

De Amerikaanse Amy Wilichowski uit Boston deelde voor het eerst de pesto-eieren. Op het razend populaire TikTok verscheen een filmpje met het recept. Amy wilde een makkelijk en gezond ontbijt maken vol met proteïnes en gezonde vetten. Volgens haar verandert dit recept je leven. De olie in de pesto is namelijk perfect om je eitje in te bakken. Het enige wat je doet is de olie of boter in de pan vervangen door een schepje groene pesto. Vervolgens bak je het ei op de normale manier zoals je gewend bent. Amy serveert het ei met brood, avocado, ricotta, honing en rode chilivlokken. Loopt het water je al in de mond?

Viral met #peggsto

Social media wordt ondertussen overspoeld met het recept voor pesto-eieren of varianten hierop. Zo maak je bijvoorbeeld ook een heerlijk roerei met een schepje pesto. Of wat dacht je van omelet? De inmiddels populaire hashtag staat voor pesto-eieren. Goed om te weten dus als je op zoek bent naar inspiratie of het originele recept. Duizenden gebruikers probeerden het recept al uit en zijn fan. Staan de pesto-eieren zondagochtend ook bij jou op tafel? Gebruik #peggsto met je eigen creatie, wie weet gaat je recept wel viral!

Dé nieuwe trend

Hoe je het ook wendt of keert, de pesto-eieren zijn dé nieuwe trend op social media. De hype past goed in het rijtje van de fetapasta, boursinpasta en dalgona koffie. Heb jij ze al allemaal geprobeerd? We zijn uiteraard benieuwd naar jullie mening. We weten zeker dat er nog veel meer trends zullen volgen en houden jullie op de hoogte. Zodra een nieuwe foodtrend of foodhack onze redactie bereikt horen jullie het als eerste. Heb je zelf iets ontdekt wat we niet mogen missen? Laat het ons vooral weten!

Check het originele filmpje van de pesto-eieren:

@amywilichowski

#eggs#pestoeggs#homecook

♬ cooking video – cooking

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!