Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Spaghetteria

Vers van de pers: jouw pasta bij Spaghetteria, limited editions friet en Bareksten Botanical Gin!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Nieuw: Bareksten Botanical Gin!

De OSS Craft Distillery en meesterblender en -distilleerder Stig Bareksten introduceren Bareksten Botanical Gin in Nederland. Recht uit de wilde bossen van West-Noorwegen, gemaakt met de beste lokale kruiden en ook bessen. De gin wordt geproduceerd in kleine hoeveelheden, is subtiel en fruitig met tonen van wilde blauwe bessen, bosbessen, rabarber, vlierbloesem en munt én heeft ook al vele prijzen in de wacht gesleept. Stig Bareksten over deze gin: “Vijf jaar geleden begon ik met het ontwikkelen van deze gin. Het moest een echte Noorse gin worden, gemaakt van aardappel en het zachte Scandinavische water. Een gin waar de terroir duidelijk naar boven komt: bloemig, fruitig en bossig.” Het Noorse merk Bareksten is in 2016 opgericht door Stig Bareksten en Petter Eikeland en omvat verschillende botanical spirits, van gin tot kruidenbitter en likeur. Bareksten Botanical Gin is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere slijterij en verschillende (cocktail)bars in Nederland.

Bareksten Botanical Gin

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Deel jouw pasta en win een weekend Florence

Wij zijn groot fan van Spaghetteria, dé pastabar waar alles draait om homemade pasta met verse ingrediënten en sauzen. Normaal gesproken stellen de ervaren Spaghetteria chefs het menu samen, maar nu maak ook jíj als amateurkok kans om jouw pasta op de kaart terug te zien. De pastabar gaat namelijk op zoek naar de beste amateurpastachef van het land. Tot en met eind april 2023 kan iedereen zijn of haar eigen recept insturen via de website of in één van de vestigingen. Drie genomineerden bereiden vervolgens hun gerecht in een van de zaken, waarvan een video wordt opgenomen. Het publiek kiest uiteindelijk de winnaar op basis van de video’s. Het gerecht van winnaar komt op de menukaart van alle vestigingen van Spaghetteria én wint een weekend naar Florence voor twee personen! Recepten insturen kan de hele maand april via de website van Spaghetteria.

Spaghetteria

Frites Atelier introduceert twee nieuwe Frites Specials

Twee keer per jaar lanceert Frites Atelier, dé frites speciaalzaak waar je de meest bijzondere frietjes kunt proeven, een aantal nieuwe specials. En zo ook nu! Mede-eigenaar en chef Sergio Herman liet zich inspireren door rijke, gevarieerde smaken van Thailand tot aan Italië en bedacht twee nieuwe smaken: Creamy Carbonara en Thai Chicken. Wil je ze proeven? Dat kan in één van de Frites Atelier vestigingen in Den Haag, Antwerpen, Gent, Brussel en Roosendaal. Ga voor meer informatie naar fritesatelier.com.

Frites Atelier

Lees ook: Dit zijn de lekkerste friet variaties

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!