Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
pizza margherita eat pray love

Vers van de pers: de beste pizzeria ter wereld komt naar Nederland, geen chocoladeletters en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Doen: Wine & Food festival

Gastrovino – bekend van de luxe wijn- en delicatessenzaken door heel Nederland – viert dit jaar haar 90-jarig bestaan. En dat vieren ze op een wel heel leuke manier. Gastrovino organiseert op zondag 4 september een Wine & Food festival op De Landgoederij in Bunnik. Met meer dan 40 stands gevuld met zo’n 200 (prijswinnende) wijnen en Gastrovino’s signature delicatessen valt er genoeg te proeven voor de bezoekers.

Maar heerlijk eten en drinken is niet het enige dat er tijdens het festival te beleven is: voor alle fijnproevers zijn er masterclasses te volgen van bekende wijn -en spijsleveranciers. “We willen onze gasten een totaalbeleving bieden tijdens dit festival. Dus niet alleen de mogelijkheid om simpelweg alle heerlijkheden te proeven, maar ook om het verhaal achter het product te beleven en te leren over wijn, champagne en bijvoorbeeld charcuterie”, aldus Arjan Rosendaal, directeur van Gastrovino. Wil jij dit meemaken? Tickets zijn te bestellen via de website van Gastrovino.

Wine-Food-festival

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

’s Werelds beste pizzeria

Heb je de film Eat Pray Love gezien? Dan weet je welke pizzeria de beste van der wereld is. In de film gaat Elizabeth Gilbert (Julia Roberts) op zoek naar zichzelf én de beste pizza. De wereldberoemde pizza van Pizzeria da Michele in Napels stelt Elisabeth niet teleur: “I’m in love, I am having a relationship with my pizza.”

Wil jij ’s werelds beste pizza ook proeven? Goed nieuws! Hiervoor hoef je niet meer naar het zuiden van Italië af te reizen want binnenkort opent er een vestiging van da Michele in Amsterdam. Wanneer ze precies open gaan, is nog onbekend. Houd onze website dus goed in de gaten. Kun je niet wachten? Ga dan zelf aan de slag met het recept: pizza margherita uit Eat, Pray, Love

pizza margherita eat pray love

Geen chocoladeletters

Sint zal dit jaar zijn letters niet bij Tony Chocolonely halen. De leverancier van het Zaanse bedrijf, het Belgische Barry Callebaut, komt er vanwege een salmonellabesmetting niet aan toe om de letters te maken, meldt Tony’s Chocolonely in De Telegraaf. Al is het nog vroeg in het jaar, dit is hét moment waarop normaal gesproken de chocoladeletters worden gemaakt. Doordat eind juni de fabriek van Callebaut moest worden stilgelegd voor schoonmaak, konden de letters voor dit jaar niet geproduceerd worden. Of de toffe adventskalender van Tony’s dit jaar wel verkrijgbaar is, is nog onbekend.

Tony's Chocolonely adventskalender

Lees ook: Eerste pepernoten in het schap, nieuw programma op 24Kitchen en meer!

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!