Advertentie
Bonaire Rum Week
Dat we fan zijn van Bonaire was je waarschijnlijk niet ontgaan. Dit heerlijke eiland in de Caribische Zee biedt naast zon, zee en strand ook allerlei culinaire schatten. Van lokale foodtrucks tot fancy restaurants, hier vind je de leukste hotspots op Bonaire bij elkaar. Komende week vindt alweer de tweede Bonaire Rum Week plaats op het eiland. Het evenement is een viering van het rijk erfgoed en de ambachtelijke tradities van rum op Bonaire, vol proeverijen en workshops. Daarnaast wordt tijdens de Rum Week de nieuwste Limited Edition Rom Rincon van The Cadushy Distillery gelanceerd. Nieuwsgierig geworden? Ga voor meer informatie naar bonairerumweek.com.
Ook iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
The Most Remote Restaurant in the World
nu 12 maanden Viaplay voor maar € 99,-
Op Viaplay is sinds 1 juni de documentaire ‘The Most Remote Restaurant in the World’ te zien. Chef-kok Poul Andrias Ziska en de rest van het team achter het Faeröerse tweesterren-restaurant KOKS beginnen aan een buitengewoon avontuur als ze het hele restaurant verhuizen naar een afgelegen nederzetting in Groenland.
Met zijn restaurant KOKS won sterrenchef Poul Andrias Ziska twee Michelinsterren. Het was daarmee het eerste restaurant op de Faeröer-Eilanden met een Michelinster. Poul Andrias daagt zichzelf nu opnieuw uit om een exclusief restaurant te openen op één van de meest afgesloten plekken in de wereld. Een pittoreske vestiging met slechts 35 bewoners in Groenland, enkel bereikbaar per boot.
Hoe kom je aan de ingrediënten, personeel en leveranciers op zo’n afgesloten plek? In de Viaplay documentaire ‘The Most Remote Restaurant in the World’ volgen wij het team van KOKS tijdens de opbouw en het eerste seizoen van het nieuwe restaurant.
Poké Perfect lanceert The Famous Falafel Bowl
Met dit warme weer hebben we vaak zin in een lichte maaltijd. Salades, snelle pasta’s of een pokébowl zijn op de redactie favoriet. En speciaal voor de zomer lanceert (afhaal)restaurant Poké Perfect nu een nieuwe bowl in hun assortiment: The Famous Falafel Bowl, met ingrediënten van het oostmediterrane restaurant NENI. En dit omdat zij volgens de Poké Perfect eigenaren gewoonweg de lekkerste hummus en falafel maken. De bowl bestaat uit een basis van quinoa en linzen met een topping van komkommer, cherrytomaatjes, rode ui, falafel, hummus en tahin. Klinkt goddelijk toch? Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Bestel de falafelbowl vanaf nu online of proef hem bij een van de Poké Perfect vestigingen door heel Nederland.
Tentoonstelling ‘Een Lekkere Dood’
De titel van deze tentoonstelling in Museum Tot Zover klinkt misschien een beetje gek, maar eigenlijk is eten vaak een belangrijk onderdeel van rouwen. Nederland heeft een rijke traditie wat betreft ‘rouwkost’ en is tegenwoordig volop in ontwikkeling als het gaat om koffietafels en rouwmaaltijden. Het Amsterdamse museum organiseert daarom nu een expositie over de eetcultuur rondom het grote afscheid, met veel informatie over oude en hedendaagse gebruiken én een eerherstel voor dat bekende plakje begrafeniscake. De tentoonstelling is nu te zien in Museum Tot Zover in Amsterdam.
Azatisch streetfood proeven bij JOY
Fans van de Aziatische keuken opgelet: van 1 t/m 3 september 2023 vindt voor de vijfde keer Aziatisch Streetfoodfestival JOY plaats in Utrecht. Verschillende foodtrucks serveren drie dagen lang het de lekkerste Aziatische hapjes in het Griftpark. Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud. Ook is er volop karaoke, kunnen bezoekers er lekker relaxen bij een ontspanningsmassage en genieten van heerlijke klanken van de DJ. Meer informatie? Kijk op festival-joy.nl.
Lees ook:
Hotspots op Bonaire: de beste restaurants, foodtrucks & tips
Dit zijn de beste ijssalons van Nederland
15x mozzarella uit de supermarkt getest
Onze tips
LAATSTE KANS: meld je nu aan voor onze kookwedstrijd!
Dit zijn de leukste Nederlandse culinaire podcasts
Vers van de pers: nieuw Affligem bier, Koreaanse BBQ en meer!
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?