Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Vers vd pers The Famous Falafel

Vers van de pers: Bonaire Rum week, The Famous Falafel Bowl en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Bonaire Rum Week

Dat we fan zijn van Bonaire was je waarschijnlijk niet ontgaan. Dit heerlijke eiland in de Caribische Zee biedt naast zon, zee en strand ook allerlei culinaire schatten. Van lokale foodtrucks tot fancy restaurants, hier vind je de leukste hotspots op Bonaire bij elkaar. Komende week vindt alweer de tweede Bonaire Rum Week plaats op het eiland. Het evenement is een viering van het rijk erfgoed en de ambachtelijke tradities van rum op Bonaire, vol proeverijen en workshops. Daarnaast wordt tijdens de Rum Week de nieuwste Limited Edition Rom Rincon van The Cadushy Distillery gelanceerd. Nieuwsgierig geworden? Ga voor meer informatie naar bonairerumweek.com.

Ook iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Rom Rincon Bonaire

The Most Remote Restaurant in the World

nu 12 maanden Viaplay voor maar € 99,-

Op Viaplay is sinds 1 juni de documentaire ‘The Most Remote Restaurant in the World’ te zien. Chef-kok Poul Andrias Ziska en de rest van het team achter het Faeröerse tweesterren-restaurant KOKS beginnen aan een buitengewoon avontuur als ze het hele restaurant verhuizen naar een afgelegen nederzetting in Groenland.

Met zijn restaurant KOKS won sterrenchef Poul Andrias Ziska twee Michelinsterren. Het was daarmee het eerste restaurant op de Faeröer-Eilanden met een Michelinster. Poul Andrias daagt zichzelf nu opnieuw uit om een exclusief restaurant te openen op één van de meest afgesloten plekken in de wereld. Een pittoreske vestiging met slechts 35 bewoners in Groenland, enkel bereikbaar per boot.

Hoe kom je aan de ingrediënten, personeel en leveranciers op zo’n afgesloten plek? In de Viaplay documentaire ‘The Most Remote Restaurant in the World’ volgen wij het team van KOKS tijdens de opbouw en het eerste seizoen van het nieuwe restaurant.

Viaplay serie

Poké Perfect lanceert The Famous Falafel Bowl

Met dit warme weer hebben we vaak zin in een lichte maaltijd. Salades, snelle pasta’s of een pokébowl zijn op de redactie favoriet. En speciaal voor de zomer lanceert (afhaal)restaurant Poké Perfect nu een nieuwe bowl in hun assortiment: The Famous Falafel Bowl, met ingrediënten van het oostmediterrane restaurant NENI. En dit omdat zij volgens de Poké Perfect eigenaren gewoonweg de lekkerste hummus en falafel maken. De bowl bestaat uit een basis van quinoa en linzen met een topping van komkommer, cherrytomaatjes, rode ui, falafel, hummus en tahin. Klinkt goddelijk toch? Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Bestel de falafelbowl vanaf nu online of proef hem bij een van de Poké Perfect vestigingen door heel Nederland.

Vers vd pers The Famous Falafel

Tentoonstelling ‘Een Lekkere Dood’

De titel van deze tentoonstelling in Museum Tot Zover klinkt misschien een beetje gek, maar eigenlijk is eten vaak een belangrijk onderdeel van rouwen. Nederland heeft een rijke traditie wat betreft ‘rouwkost’ en is tegenwoordig volop in ontwikkeling als het gaat om koffietafels en rouwmaaltijden. Het Amsterdamse museum organiseert daarom nu een expositie over de eetcultuur rondom het grote afscheid, met veel informatie over oude en hedendaagse gebruiken én een eerherstel voor dat bekende plakje begrafeniscake. De tentoonstelling is nu te zien in Museum Tot Zover in Amsterdam.

Een lekkere dood

Azatisch streetfood proeven bij JOY

Fans van de Aziatische keuken opgelet: van 1 t/m 3 september 2023 vindt voor de vijfde keer Aziatisch Streetfoodfestival JOY plaats in Utrecht. Verschillende foodtrucks serveren drie dagen lang het de lekkerste Aziatische hapjes in het Griftpark. Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud. Ook is er volop karaoke, kunnen bezoekers er lekker relaxen bij een ontspanningsmassage en genieten van heerlijke klanken van de DJ. Meer informatie? Kijk op festival-joy.nl.

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!