Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Vers van de pers: culinaire fotografie, ready to serve cocktails en meer!

Vers van de pers: culinaire fotografie, ready to serve cocktails en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Culinaire fotografie bij Rijksmuseum Muiderslot

Van 9 september t/m 12 november 2023 staat Rijksmuseum Muiderslot in het teken van eten, recepten en culinaire fotografie. Yessica Duque, foodfotograaf, foodstylist én kok is die periode namelijk te gast in het kasteel met de tentoonstelling Kleuren en smaken onthuld. “Voor mij is fotografie en vooral culinaire fotografie zoveel meer dan alleen het vastleggen van beelden van heerlijke gerechten. Het is als reizen door eten, contact maken met mensen uit verschillende culturen en nieuwe werelden van smaken en culinaire tradities ontdekken. Het is een kunstvorm waarmee ik kan onderzoeken en experimenteren, terwijl ik tegelijkertijd mijn ervaringen met anderen kan delen door middel van mijn foto’s”, aldus Yessica Duque.

In haar werk is een mix van invloeden uit verschillende wereldkeukens de leidraad. En aan de hand van een smakelijke audiotour word je meegenomen door het kasteel, waar oud en nieuw samenkomen. Naast het bekijken van Duque’s werk, worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals historische tastings, een pruimenfestival en een workshop foodfotografie. Kijk voor meer informatie op muiderslot.nl

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ready to Serve Cocktails van De Kuyper

De Kuyper, ’s werelds grootste premium cocktaillikeurmerk trapt het zomerseizoen af met hun assortiment aan kleurrijke cocktails. Of je nu een feestje organiseert of thuis lekker ontspant, De Kuyper biedt voor iedereen en elke gelegenheid een geschikt drankje. En om het nog makkelijker te maken om thuis de perfecte cocktails te bereiden, heeft De Kuyper onlangs ook Ready to Serve Cocktails gelanceerd. Ze zijn verkrijgbaar in zes verschillende smaken, van espresso martini tot cosmopolitan, in flessen van 500 ml. Zo wordt cocktails shaken thuis een fluitje van een cent! Benieuwd naar alle smaken en/of wil je ze direct voor thuis bestellen? Ga dan naar dekuypercocktails.com.

De Kuyper ready to serve cocktails

Nationale Aardappelrooidag

Aardappelen zijn lekker, voedzaam en er bestaan allerlei verschillende soorten aardappelen. Wil je nou meer leren over de pieper? Markeer dan zaterdag 2 september in je agenda, want dan is het namelijk Nationale Aardappelrooidag. Aardappelboeren door het hele land stellen dan hun akkers open voor jong en oud. De dag wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd en heeft als thema “eten om de hoek”. Naast dat bezoekers de akkers op kunnen met de boer, worden er ook andere activiteiten georganiseerd zoals aardappelen stempelen of zaklopen. En er loopt een verkiezing voor de Grootste Aardappel Speurneus van het jaar. De Nationale Aardappelrooidag vindt plaats op zaterdag 2 september van ca. 10:00 tot 16:00. Kijk voor exacte tijden, activiteiten en locaties op aardappels.nl/rooidag

Nationale Aardappelrooidag

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!