Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Date Smakelijk

Vers van de pers: Date Smakelijk, Nederlandse Wijngaarden Open Dagen en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Binnenkort op tv: Date Smakelijk

Vind jij First Dates ook altijd zo vermakelijk om naar te kijken? Of ben je single en lijkt het je zelf wel wat om aan een datingprogramma mee te doen? Let dan goed op! Binnenkort start er namelijk een nieuwe datingshow op SBS. In Date Smakelijk, gepresenteerd door Georgina Verbaan en Patrick Martens, ontmoeten singles elkaar voor het eerst tijdens een romantisch diner dat ze voor elkaar hebben bereid. Tijdens een aflevering zie je vier singles, waarbij van elk koppel een van de twee de keuken induikt. Aan het einde van de aflevering besluiten ze of ze voor een tweede date willen gaan of niet. Date Smakelijk is vanaf vanavond iedere werkdag om 19.30 uur te zien bij SBS.

Date Smakelijk

Foto: William Rutten

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nieuw seizoen MasterChef Australië

En er is meer culinaire tv. Misschien had je er al van gehoord, maar nu is het dan eindelijk zover. Vanavond start het nieuwe seizoen van MasterChef Australië. In deze misschien wel bekendste culinaire tv-show, strijden amateurkoks uit heel Australië voor de titel van Masterchef. Elke aflevering tonen de kandidaten hun kooktalenten aan de juryleden: topchef Jock Zonfrillo (helaas overleden op 30 april 2023), recensent Melissa Leong en oud-deelnemer Andy Allen. Aan hun de taak om te bepalen wie dit jaar de beste is. Ben jij ook zo benieuwd wie dat wordt? Het nieuwe seizoen van MasterChef Australië gaat vanavond van start, om 19.30 uur op Net5.

masterchef australie

Driegangendiner in de Rotterdamse Voedseltuin

Op vrijdag 1 september 2023 vindt als startschot van festival MOMO Fabrique een driegangendiner plaats met lokale gerechten en verrassende muziekoptredens, midden in de Voedseltuin in Rotterdam. Het (volledig vega) menu wordt bereid door Chef Gilbert Kolff van Fond Rotterdam en de opbrengst gaat naar de Voedselbank en de Voedseltuin. Zaterdag 2 september vindt het Momo Fabrique festival plaats in het M4H gebied in Rotterdam, met volop kunst en cultuur, ter ere van de verschillende makers die in deze buurt gevestigd zijn. Wil jij ook aanschuiven bij het diner? Wacht niet lang en boekje tickets via Ticketmaster.

Diner Momo Fabrique

Foto: Ruben Hamelink

Bezoek een Nederlandse wijngaard

Dat landen als Frankrijk, Italië en Zuid-Afrika mooie wijnen produceren is bekend, maar tegenwoordig wordt er ook steeds meer goede wijn in ons eigen land gemaakt! En van 27 augustus t/m 23 september 2023 kun je dat met eigen ogen zien én proeven. In die periode vinden namelijk de Wijngaarden Open Dagen 2023 plaats, waarbij ruim veertig wijnboeren hun deuren openen voor wijnliefhebbers en toeristen. Van Drenthe tot Zeeland, en van Utrecht tot Limburg. Elke wijngaardenier heeft een eigen programma opgesteld, met onder meer een wijnfestival, live-muziek, rondleidingen en workshops. Wil je meer weten? Kijk hier voor meer informatie of bekijk vast wanneer een wijngaard bij jou in de buurt de deuren opent.

Nederlandse wijngaarden

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!