Vers van de pers: Deliveroo vertrekt uit Nederland, ciao voor Domino’s en meer!
Advertentie
ARCA Behind The Pass
Heb je wat te vieren of ben je op zoek naar een exclusief avondje uit? Dan wil je ARCA Behind The Pass niet missen. Elke editie staan twee chef-koks voor slechts één avond tegenover elkaar in de keuken van restaurant ARCA Amsterdam. Op zondag 11 september start de eerste editie waarbij de bevriende chefs Henrique Sá Pessoa en Jonathan Zandbergen samen in de keuken staan en elkaar uitdagen om elk vier gerechten te maken met hun favoriete ingrediënten uit hun thuisland. Eén van de typisch Nederlandse ingrediënten waar Jonathan Henrique aan blootstelt is zijn Nederlandse gerookte paling. Henrique kiest op zijn beurt voor gezouten kabeljauw. Een culinair hoogstandje uit de Portugese keuken. Ben je benieuwd wat ze daarmee gaan maken? Neem dan een kijkje op de website van ARCA.
Lees meer over Sterrenchef Henrique Sá Pessoa van ARCA Amsterdam
Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Ciao Domino’s
Pizza’s bakken is in Italië een serieuze zaak. Die maak je met klassieke smaakmakers en zéker niet met ananas. Helaas heeft de Amerikaanse keten Domino’s Pizza de plank hiermee misgeslagen. Ze wilden de harten van de Italianen veroveren met moderne toppings en snelle service maar ze konden het niet winnen van de traditionele Italiaanse pizzeria’s. Daarom vertrekt de keten na zeven jaar uit Italië, meldt persbureau Bloomberg. Volgens Domino’s is de coronapandemie de reden van vertrek. Door de lockdowns voegden veel klassiek Italiaanse pizzeria’s zich bij maaltijdbezorgservices als Deliveroo waardoor Domino’s de concurrentiestrijd verloor.
Doei Deliveroo
Maar helaas is het ook doei Deliveroo. De maaltijdbezorgservice Deliveroo vertrekt eind dit jaar uit Nederland. Het platform meldt in een mail naar hun klanten: “Bij Deliveroo is het onze missie om de allerbeste service voor maaltijdbezorging ter wereld te bieden. Daarom willen we een dienst leveren die uitstekend werkt voor onze klanten, riders, boodschappenpartners en restaurants. Als we dit in een bepaalde markt niet kunnen realiseren op het niveau dat wij verwachten en dat jij verdient, gaan we daar niet door.” Tot eind november kun je bij de bezorgservice blijven bestellen.
’s Werelds eerste biercocktailtap
Een frisse biercocktail, à la minute getapt en snel op tafel. Vanaf nu kunnen bier- en cocktailliefhebbers hiervoor terecht bij de Stadshaven Brouwerij in Rotterdam. Afgelopen weekend werd hier ’s werelds eerste biercocktailtap gelanceerd. Het idee ontstond bij Andrea Possa, aandeelhouder van de brouwerij én oud-wereldkampioen cocktails shaken. Deze ervaren barman – met inmiddels ook al meer dan 10 jaar brouwerij ervaring – wilde graag een brug slaan tussen de cocktail- en bierwereld. Bestaand uit twee tapzuilen, mixt de tapmachine bier met de ingrediënten van een cocktail.
Andrea vertelt vol lof over deze wereldprimeur: “Na bijna een jaar ontwikkelen hebben we eindelijk de eerste biercocktailtap ter wereld in gebruik. We zijn ontzettend trots op deze innovatie binnen de horecawereld. Ook voor onze gasten zal dit een enorme aanwinst zijn. Biercocktails zijn mateloos populair. Dankzij de ontwikkeling van de biercocktailtap kunnen we iedereen snel en te allen tijde een kwalitatieve en smaakvolle biercocktail serveren. Een enorme verrijking voor de bier -én cocktailbranche.”
Lees ook: Dit zijn de leukste restaurants in Rotterdam
Onze tips
Getest: deze cola is bijna nét zo lekker als Coca Cola (en het is geen Pepsi)
Vers van de pers: bak je eigen brood, AH Blue Home en meer!
WIN: 3x het kookboek ZOETE ZOOI. van Eefje Friedhoff
Nu verkrijgbaar: Foodies Lekker stoven
Vers van de pers: nieuwe smaken van Côte d’Or, Golden Cups en meer!
Tefal x Jamie Oliver: de beste producten voor in jouw keuken
WIN: elke week een AIR braadpan van Tefal voor #stovember
NIEUW: Foodies Travel + win een culinaire reis!
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.