Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Noma: beste restaurant van de wereld

Vers van de pers: einde van Noma, plantaardige runderbavette in de prijzen, dé cocktail uit Emily in Paris en meer

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Einde van Noma: sterrenrestaurant stopt

Had je een bezoekje aan sterrenzaak Noma nog op je lijstje staan? Wacht dan niet lang meer, het einde van Noma is in zicht. Het ‘beste restaurant ter wereld‘ met maar liefst drie sterren sluit namelijk eind 2024 haar deuren. Dat maakte chef René Redzepi onlangs bekend. De reden? Het niet kunnen garanderen van goede werkomstandigheden voor de werknemers. Hij vertelt openhartig dat het niet meer haalbaar is om op dit niveau een restaurant te runnen en tegelijkertijd werknemers goed te betalen en een veilige werkomgeving te bieden. Redzepi stopt niet volledig met koken gelukkig, de zaak zal worden omgetoverd tot Noma 3.0 food laboratorium, volledig gericht op innovatie en waar ook af en toe gasten worden ontvangen.

Noma: beste restaurant van de wereld

Foto: Ditte Isager

Plantaardige runderbavette in de prijzen

Wie afgelopen week de Horecava bezocht moet zijn opgevallen dat vega(n) steeds meer ruimte inneemt. De jaarlijkse Horecava Innovation Prijs, ging dan ook uit naar de plantaardige runderbavette van Redefine Meat. Met behulp van experts uit verschillende hoeken, kennis uit de wetenschap, technologieën als 3D-printtechniek is het de makers gelukt een product te creëren dat de smaak en het mondgevoel van vlees bijzonder goed weet te evenaren. En dat alles zonder dierlijke ingrediënten te gebruiken. Gerechten met New-Meat, waarin deze nieuwe technologieën worden gebruikt, zijn onder andere te proeven bij Loetje, Ron Gastrobar en The Harbour Club.

Dat de Redefine Meat runderbavette in de smaak valt is wel duidelijk. Het product viel namelijk ook in de prijzen tijdens het Nederlands Kampioenschap Loaded Fries (jazeker, dat bestaat!), waar het werd verwerkt tot vegan zuurvlees. Wil je dit loaded frietje zelf proeven? Vanaf 19 januari is het te bestellen in elke Frietboutique vestiging.

Redefine Meat runderbavette

Dé cocktail uit Emily in Paris

Dry January? Nu niet meer als je fervent ‘Emily in Paris’ kijker bent! Dé cocktail uit de populaire Netflix serie kun je vanaf nu namelijk ook zelf maken. Het roze ‘Kir Royal’ bestaat uit slechts twee ingrediënten: crème de cassis en champagne of prosecco. De mannen van De Kuypers Royal Distillers leggen in een aantal handige how-to video’s uit hoe je deze cocktail thuis maakt! Zo maak je jouw avondje Emily bingen helemaal af!

Kir Royal

0,4% La Chouffe

Toch nog even rustig aan met alcohol? Ook voor jou hebben we goed nieuws! Belgische brouwerij Achouffe – van het welbekende La Chouffe biertje – komt namelijk met een 0,4% variant. Fris, smaakvol, kruidig maar dan vrijwel zonder alcohol! Zelf proeven? Dat kan vanaf deze maand in ruim 400 horecazaken in Nederland en vanaf maart ook in de supermarkt. Het Belgische biertje is beschikbaar in 33cl flesjes.

La Chouffe 0,4%

Lees ook: de beste mocktails voor Dry-January

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!