Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Festival TREK

Vers van de pers: festival TREK, chocolade & diamanten en nog veel meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Festival TREK

Donderdag 11 mei 2023 gaat het reizende foodfestival TREK weer van start. Dit is alweer het achtste seizoen dat allerlei foodtrucks in verschillende steden in Nederland neerstrijken. Het festival vindt dit jaar in maar liefst acht steden plaats en begint komend weekend in Rotterdam. Geniet van heerlijke hapjes en drankjes, geniet van gezellige muziek, stap in de zweefmolen en neem een kijkje bij verschillende theatervoorstellingen. Festival TREK is gratis toegankelijk voor jong en oud en vindt plaats van 11 mei t/m 10 september 2023. Kijk voor de exacte data en alle deelnemende steden op festival-trek.nl.

Festival TREK

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Coco & Sebas geeft 16 diamanten weg (t.w.v. 1.500,- !)

Het snel groeiende chocolademerk Coco & Sebas breidt uit. Er komen namelijk 16 nieuwe filialen bij, in de stationshallen en grote steden als Amersfoort, Rotterdam, Den Haag en Nijmegen. Het merk is onder andere bekend van de iconische chocolade-diamant. En om de uitbreiding te vieren heeft het merk een toepasselijke actie bedacht: jij maakt namelijk kans om een échte diamant ter waarde van € 1.500,- te winnen! In de openingsweek van elke winkel maken alle klanten die één van de eerste 100 chocolade diamanten kopen kans op een echte diamant. Wil jij daarbij zijn? Ga naar cocosebas.nl/diamant voor alle geplande openingen en de actievoorwaarden.

Coco & Sebas diamant

Bonaire Run Week 2023

Bonaire is hot! Eerder maakte Bas al een lijstje met hotspots op Bonaire, waarvoor hij ook de Bonaire Rum Week bezocht vorig jaar. Dit ultieme zomerse rumfestival in het Caribisch gebied keert nu terug! Van 12 t/m 17 juni 2023 vinden er over het hele eiland verschillende evenementen plaats, van strandfeesten met steelbands tot rum-pairing-diners tot cocktails bij zonsondergang. Of je nu rumliefhebber bent of op zoek bent naar een geweldige strandvakantie in het Caribisch Gebied: dit evenement móét je bezoeken!

Het evenement zet Bonaire in de schijnwerpers, het eiland dat “it’s in our nature” als slogan hanteert en ook bekend staat om haar ongerepte natuur én als duikbestemming. Het zeegebied rondom het eiland is uitgeroepen tot werelderfgoed en bevat de belangrijkste koraalrestauratie van de Caribische regio. Voor meer informatie over dit bijzondere eiland ga je naar bonaireisland.com. En wil je meer weten over de Rum Week? Kijk dan op bonairerumweek.com.

Een Avondje Gerechtigheid

Heb je zin in een (h)eerlijke maaltijd? Bestel dan eens de ‘Een Avondje Gerechtigheid – Afghanistan‘ dinerbox van Amnesty International en kook een avond Afghaans! Tijdens zo’n avond ontdek je wat er in Afghanistan aan de hand is en steun je ook de mensenrechten. In de box zit alles om een uitgebreid diner van Soedabeh en mevrouw Arachid te bereiden én alles wat je nodig hebt voor een mooie Afghaanse avond met goede gesprekken. Zo doe je samen iets leuks, leerzaams en goeds tegelijkertijd. Je bestelt een box voor 4 of 6 personen, keuze uit vegetarisch en vlees, voor € 25,- per persoon, waarmee je ook de mensenrechten wereldwijd steunt.

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!