Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
International Fried Chicken Day

Vers van de pers: fried chicken snackbar in Carstens, gloednieuw First Dates restaurant en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Fried chicken bij Carstens in Amsterdam tijdens hotelnacht

Zei er iemand fried chicken? Het Amsterdamse restaurant Carstens wordt tijdens de Amsterdamse hotelnacht op 14 januari voor één avond omgetoverd tot David Chang’s Fried Chicken Snackbar. Carstens serveert die avond David Chang-style buttermilk fried chicken met kaviaar, kipsaté loaded fries en crispy chicken caramel sundae. Alles wordt gemaakt van biologische kip van Parelhoen Flevoland, en ook alle andere ingrediënten komen van lokale leveranciers. Wij beginnen alleen bij de gedachte al te watertanden. Daar wil je toch bij zijn? Verzeker jezelf vast van een plekje en reserveer een tafel bij deze unieke fried chicken snackbar via carstensbrasserie.nl.

Datum: 14 januari 2023, vanaf 18.00 uur. Locatie: Carstens Brasserie, Amsterdam.

Carstens fried chicken

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

First dates krijgt een nieuw restaurant

First Dates bereikte vorig seizoen een bijzondere mijlpaal: de 500ste aflevering. Na zoveel dates daarom hoog tijd voor een complete make-over van het vertrouwde First Dates restaurant. De binnenhuisarchitect is helemaal losgegaan op kleur, houten meubels, veel groen en een nieuwe indeling. Ook de bar heeft een nieuw jasje gekregen. Ben jij ook zo benieuwd of deze make-over tot nog meer succesvolle liefdesverhalen leidt? Zorg dan dat je vanavond voor de buis zit:  het nieuwe interieur – én een nieuwe serie dates – zijn vanaf nu elke werkdag om 19.30 uur op NPO 3 te bewonderen.

First dates restaurant 2023

PlanEET B, de nieuwste podcast van Laura de Grave

Culinair journalist Laura de Grave schreef verschillende columns voor ons en nu lanceert ze haar eigen podcast: PlanEET B! Daarin gaat ze op zoek naar de verhalen achter ons dagelijkse bordje eten. In elke aflevering gaat ze in gesprek met een gast, elk met een eigen expertise, om meer te weten te komen over het verduurzamen van je eten. Een aflevering begint met een plan A: een simpel gerecht dat iedereen wel eens eet. Met haar gasten gaat Laura in gesprek over hoe je dit gerecht duurzamer maakt, met handige handvaten en praktische tips, waarna het als plan B wordt geserveerd.

Vanaf 1 januari 2023 is er wekelijks een nieuwe aflevering te beluisteren – 8 afleveringen in totaal – via Spotify of Apple Podcasts.

PlanEET B

Ga met de oma’s aan tafel!

Eenzaamheid onder ouderen is een groeiend probleem. Samen eten is hiervoor misschien wel het beste recept, met name in deze donkere januari maand. Stichting Oma’s Soep zet zich in – met eten als middel – voor de strijd tegen eenzaamheid. Op 18 januari 2023 wordt tijdens het maandelijkse kookboekendiner, de keuken van het Rotterdamse Mangiaire Nord omgetoverd tot Oma’s Soep restaurant. Het belooft een avond te worden vol gezelligheid aan tafel, met allerlei soepen, stamppotten, bingo en verhalen van de oma’s uit de kookboeken Oma’s Soep en Oma’s Stamp- en Stoofpotjes. Schuif ook aan op 18 januari en help mee in de strijd tegen eenzaamheid. Tickets zijn te koop via galeriaaarestaurant.com. Per verkocht ticket wordt 5 euro gedoneerd aan Stichting Oma’s Soep, dus hoe meer tickets er worden verkocht, hoe meer ouderen er blij kunnen worden gemaakt!

Datum: 18 januari 2023. Locatie: Mangiaire Nord, Rotterdam.

Oma Kathusa

Lees ook: Soep van Oma, voor oma

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!