Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
The Great British Bake Off

Vers van de pers: Great British Bake off op de Nederlandse tv en meer

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Pieter pot pioniert

Dat plastic niet goed is voor het milieu weten we onderhand wel. Maar glas als verpakkingsmateriaal is hartstikke duurzaam, toch? Helaas niet! Eenmalig glas heeft een van de grootste CO2-footprints onder de verpakkingsmaterialen. Daarom introduceert verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot de eerste circulaire wijnfles van Nederland. En dat maakt een groot verschil: ten opzichte van een reguliere, eenmalig bruikbare wijnfles stoot de circulaire fles van Pieter Pot zo’n 36% minder CO2 uit. De hervulbare wijnflessen komen in een gevarieerd aanbod van zes varianten biologische wijn. Daarnaast hebben ze nu ook hervulbare bierflesjes met speciaalbier in het assortiment. Dat is de moeite waard!

pieter pot wijnfles

Great British Bake Off

Weet je niet wat je met jezelf aan moet nu het laatste seizoen van Heel Holland Bakt ten einde is gekomen? Dan hebben wij goed nieuws! Vanaf deze week is het twaalfde seizoen van The Great British Bake Off op de buis. Vanaf donderdag 2 juni betreden twaalf nieuwe enthousiaste amateurbakkers de Great British Bake Off bubbel en wagen zich, onder leiding van Noel Fielding en Matt Lucas, aan dertig gloednieuwe opdrachten. Je ziet het elke donderdag om 20.30 uur bij MAX op NPO 1.

The Great British Bake Off

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nieuw seizoen BBQStreet

Kan jij door ons BBQ-nummer geen genoeg krijgen van het grillen? Dan moet BBQStreet zeker op je watchlist. Vanaf vandaag is het programma dagelijks om 17.30 uur te zien op 24Kitchen. De presentatoren laten je zien hoe jij thuis ook de lekkerste gerechten kunt bereiden met een barbecue. Of het nu gas, elektrisch of met houtskool is, we zorgen voor de mooiste en lekkerste gerechten. Met bekende Nederlands en Belgisch grillmasters als Peter de Clercq, onze eigen gasthoofdredacteur Jord Althuizen (!), Ralph de Kok, Harm Jan Bloem en Pitmaster X in de hoofdrol.

Bestel hier Foodies BBQ

bbqstreet

Beste bier van Nederland

Tijdens de opening van het Nederlandse Bierproeffestival is de Mitra Award ‘het Beste Bier van Nederland 2022’ bekend gemaakt. Bierbrouwerij Maallust uit Veenhuizen kwam met hun bier ‘De Weldoener’ het beste uit de bus. Het bier won niet alleen de gouden medaille in de categorie ‘Blond/Meibock’ maar was van alle gouden medailles dit jaar ook het bier met de meeste punten. De Weldoener Blond van Maallust mag zich daarom met trots een jaar lang ‘het Beste Bier van Nederland’ noemen. Daar mag op geproost worden!

dutch beer awards

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!