Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
paaseitjes hema

Vers van de pers: het grote paaseitjesonderzoek, Bas in High Tea Challenge en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Het grote paaseitjesonderzoek

Zeg nou eerlijk; het is toch geen Pasen zonder paaseitjes? Voor wie zich stiekem een beetje schaamt voor de hoeveelheid chocolade die je deze dagen wegwerkt, dat is nergens voor nodig! Uit het grote paaseitjesonderzoek – in opdracht van HEMA – blijkt dat iedereen van paaseitjes houdt. Maar liefst 96% van de Nederlanders eet ze in aanloop naar of tijdens Pasen. Zeker een kwart heeft daarbij wel eens last van ‘bodemdrift’ en eet een zakje met paaseitjes het liefst in één keer leeg. Het populairst zijn de traditionele smaken zoals (extra) puur, melk en witte chocolade. We eten gemiddeld zo’n 51 stuks per jaar. Krijg jij trek van dit paaseitjesonderzoek en ben je van plan om gelijk naar de HEMA te rennen voor meer? Neem dan gelijk wat van die vrolijke paasdecoratie voor op tafel mee!

paaseitjesonderzoek hema

Iedere week deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

High Tea Challenge

In de thuisbakcompetitie High Tea Challenge strijden verschillende amateurbakkers in hun eigen huis tegen elkaar bij het maken van de beste en mooiste high tea. Je volgt de wedstrijd van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur op Net5. De afleveringen in deze laatste week zijn wel heel bijzonder, er doet namelijk een bekende van ons mee! Misschien heb je hem al in de teasers voorbij zien komen: het is onze eigen redacteur Bas Erkens. Hij bijt vanavond meteen de spits af en ontvangt de drie medekandidaten bij hem thuis. Ben jij benieuwd of hij zijn gasten omver kan blazen? Deze week kun je elke dag om 20.00 uur op Net5 bekijken hoe Bas het heeft gedaan! Uitzending gemist? Bekijk hier de aflevering van maandag terug.

High Tea Challenge

Recepten voor Pasen

Zit jij met je handen in het haar wat je deze tweede paasdag op tafel moet zetten? Laat je dan vooral inspireren door onze recepten. Zo kun je in een mum van tijd aanschuiven aan een rijk gevulde paastafel vol met de lekkerste gerechten. Met deze recepten hoef je alleen nog maar na te denken over de koffie en een vers sapje!

Paasrecepten: broodpudding

Pizza bezorgen op het water

Eind deze maand start Domino’s Nederland een pilot met bezorging op waterscooters. Hiermee wil de pizzaketen ook consumenten op- en rond het water gaan bedienen. Vanaf eind april kun je de eerste waterscooters met pizza’s spotten in onze hoofdstad. “De Amsterdamse grachten zijn bij uitstek de plek om te testen of bezorging met waterscooters werkt. Nu de lente is aangebroken, gaat men weer massaal met bootjes het water op”, aldus Manon Stoutjesdijk (PR-specialist bij Domino’s).

Domino's

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!