Advertentie
Lekkere Track
Foodies opgelet! We hebben weer een toffe tip voor je: de Lekkere Track. De Lekkere Track is een nummer, uitgekozen door NPO Radio 2-dj Gijs Staverman, met een bijpassend gerecht, bedacht door BinnensteBuiten chef Ramon Brugman. In de eerste aflevering gingen de mannen van Lekkere Track bijvoorbeeld aan de slag in het thema van Black Friday. Ze maakten samen krokante patat met verse mayonaise op het nummer Friday van Riton ft. Nightcrawlers. Daarmee keerden ze de rug naar Black Friday en introduceren ze Black Fry-day. Dé uitgelezen kans om niet te gaan winkelen, maar de keuken in te duiken met elkaar. Ramon: “Het nummer wat Gijs erbij heeft gekozen is aanstekelijk, en ik vind alle afleveringen ook heel gezellig.” Ben jij benieuwd wat de mannen nog meer hebben gemaakt? Ga dan naar de pagina van Lekkere Track en laat je inspireren!
Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Christmas Gifts
Het zal je niet ontgaan zijn: bij Foodies kunnen we niet wachten tot de kerst begint. Om de voorpret nog verder te vergroten spelen we dit jaar zelf voor kerstman met onze Foodies Christmas Gifts. Zie het als een soort speciale adventskalender van Foodies vol met geweldige prijzen. Geen chocolaatjes achter elk vakje, hoe lekker we ze ook vinden. Wij gaan namelijk voor groots. Van een prachtige stoomoven tot keukenmessen, van een steengrill tot een koekenpan, maar ook van een borrelplank tot een jaar lang hazelnootpasta. Elke dag is het weer een grote verrassing. Om mee te dingen naar onze prachtige prijzen hoef je niet veel te doen. Surf tot 24 december elke dag naar foodiesmagazine.nl/win, en ontdek welke winactie er voor je klaar staat!
Sinterklaas met Tony’s Chocolonely
Zoals we eerder al lieten weten kon de Sint dit jaar zijn letters niet bij Tony’s Chocolonely halen. De leverancier van het Zaanse bedrijf, het Belgische Barry Callebaut, kwam er vanwege een salmonellabesmetting niet aan toe om de letters te maken. Maar dat betekent niet dat je geen last-minute cadeau meer van het merk kan halen. Ze hebben nog steeds heerlijke repen, helemaal in Sint-thema. Je vindt de chocokado’s in de online webshop van Tony’s.
Koffietijd
Afgelopen week schoof Yvonne aan bij Koffietijd om te praten over kerst. Natuurlijk deelde ze alle trends en voorspellingen, maar bovenal zette ze in op gezelligheid rond de feestdagen. “Focus niet alleen op het kerstdiner, maar besteed juist ook aandacht aan de borrel, het ontbijt of een uitgebreide lunch”, aldus Yvonne. Bepaal zelf of je voor een luxe bisque met kreeft gaat of toch de klassieke uiensoep kiest dit jaar. De recepten hiervoor vind je allemaal in Het Grote Kerstnummer van Foodies. Deze staat boordevol inspiratie, van luxe menu’s tot een zoete borrelplank en van sjieke soepen tot toffe toetjes. Heb jij het fragment van Koffietijd gemist? Beluister hem dan in deze podcast:
Lees ook: Gezien bij Koffietijd: preirollade van Yvette van Boven voor kerst
Onze tips
Dit zijn de leukste Nederlandse culinaire podcasts
Vers van de pers: nieuw Affligem bier, Koreaanse BBQ en meer!
Foodies’ favorieten van september
Komkommerhype in IJsland: deze recepten wil je maken!
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.