Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Vers van de pers: kombucha van Crisp, The Ketchup Club en meer!

Vers van de pers: kombucha van Crisp, The Ketchup Club en meer!

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Kombucha van Crisp

Nu de zomer officieel van start is, zijn de Hollandse aardbeien en frambozen volop in het seizoen. Toch houdt fruitteler Wil Beekers van het Noord-Brabantse Beekers Berries elke zomer een deel onverkoopbaar rood fruit over, dat perfect is van smaak, maar tijdens de oogst bijvoorbeeld beschadigd raakt. Daar wilde online supermarkt Crisp wat aan doen. Met het geloof dat minder verspilling heel smaakvol kan zijn, introduceert Crisp samen met het Amsterdamse YAYA Kombucha een frisse kombucha, gemaakt met Brabants zomerfruit dat voor de rechtstreekse verkoop ongeschikt is. Vanaf nu is de limited edition Gekneusde Kombucha via de Crisp-app verkrijgbaar in de smaken afgekeurde aardbeien en broze frambozen. Een smaakvol zomerdrankje dat lekker wegdrinkt, voor je smaakpapillen én voor je geweten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

kombucha van crisp

Upgrade jouw gerechten met The Ketchup Club

De tijd voor tuinfeestjes, barbecues en picknicks is aangebroken! Zon op je huid, zon in je hart. En zon in in je mond? Dat kan, met de ketchups van The Ketchup Club (voorheen The Ketchup Project). Want daarmee upgrade jij je favoriete zomerrecepten, tosti’s en burgers.

The world needs more ketchup, vinden wij”, zegt Anne Janssens, co-founder van The Ketchup Club. “Waarom? Omdat onze ketchup het beste uit groenten en fruit haalt die normaal gesproken worden weggegooid. En weggooien, daar zijn wij geen fan van. Daarom geven wij de Keniaanse boeren die onze tomaten en mango’s verbouwen een stabiele en eerlijke prijs. Zo geven we boeren een beter inkomen en hoeven zij 40% van hun oogst minder weg te gooien. Met de lekkerste ketchup voor jouw favoriete gerechten als resultaat.”

Je vindt The Ketchup Club vanaf deze week in meer dan 700 filialen van Albert Heijn vanaf € 3,49 per flesje van 250 ml.

ketchup project

Moderne bruine kroeg Amstel1 opent in hartje Amsterdam

Amstel1 ligt aan de Amstel, in hartje centrum Amsterdam en opende vorige week officieel de deuren. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de laatste hand te leggen aan de nieuwste bruine kroeg van de stad. Met authentiek interieur – denk houten stoeltjes en bar, ouderwetse krantenstokken (mét eigen vriendenkrant), een stamtafel en bordspellen – maar ook eigentijdse accenten.

Het hout wordt afgewisseld met andere natuurlijke materialen als marmer en planten, waardoor Amstel1 moeiteloos meegaat met de tijd. Op de muur vintage reclameposters en op de kaart Amsterdamse leveranciers, zoals kaasspecialist Abraham Kef, Stadsbakkerij van As en Slagerij Louman die de verse gehaktballen maakt. Gasten kunnen kiezen uit verschillende soorten bal, geserveerd uit eigen jus met Amsterdams zuur, met broodje of zonder, of bij de dagstamppot.

Amstel1

Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet

Vanaf 7 juli 2023 trekt het roemruchte en veelbesproken komkommermuseum van Hendrick’s Gin opnieuw mee met theaterfestival de Parade. Vorig jaar vonden de twee partners elkaar voor het eerst in een wonderbaarlijke liefde voor alles wat ongewoon is. Zoals het gaat met spreekwoordelijke liefde, roestte de affectie niet. Dit jaar exposeren de Parade en Hendrick’s Gin een vernieuwde collectie van uitzonderlijke komkommers in Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet.

De Parade is het reizende theaterfestival van Nederland en ook dit jaar transformeert de Parade stadsparken in Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Amsterdam tot festivalterrein met muziek en optredens van o.a. Sanne Wallis de Vries, Rundfunk, Eran Ben Michael, REINDIER, Conny Janssen Danst, Gavin-Viano, Kim Karssen, De Literaire Boyband en Laura van Dolron. En Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet! Geen beeldengalerijen of oude meesters in dit markante museum. Het komkommerkabinet vertoont een vernieuwde collectie van badderende, dansende en zingende komkommers als museumstukken. Hendrick’s Curieuze Komkommerkabinet is 7 juli t/m 23 juli te zien in Den Haag, 28 juli t/m 13 augustus in Utrecht en 18 augustus t/m 3 september in Amsterdam.

komkommerkabinet

McDonald’s brengt de Chicken Big Mac terug en introduceert McShaker Fries

McDonald’s verrast je deze zomer met een nieuw menu, waaronder de Chicken Big Mac en de McShaker Fries met paprikakruiden. Op nadrukkelijk verzoek van vele gasten brengt McDonald’s de Chicken Big Mac tijdelijk terug. Deze variant van de klassieke Big Mac verscheen in 2017 voor het eerst op het menu ter ere van het vijftig jaar bestaan in Nederland en bleek een instant hit. Het is een onweerstaanbare combinatie van twee krokante kipburgers, een plakje cheddar kaas, knapperige sla, augurken en de iconische Big Mac saus.

Lekker voor bij de Chicken Big Mac: de McShaker Fries met paprikakruiden. De gouden frietjes zijn verrijkt met een vleugje paprikakruiden, waardoor ze een verrassende twist krijgen. Wat zal @snackspert er van vinden?

Nog meer hamburgers? Bekijk dan het lijstje met onze favoriete hamburgerrestaurants in Nederland!

Basisrecept hamburger

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!