Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Rookworst weizen

Vers van de pers: nieuwe smaken van Tony Chocolonely, Rookworst weizen en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Luistertip: nieuwe culinaire podcast

Vanaf vandaag (3 oktober) verschijnt de nieuwe culinaire podcast: ‘Bestellen Kan Altijd Nog’ van de makers van de bekende en populaire ‘Wat Schaft De Podcast’. Waar ‘Wat Schaft de Podcast’ gemaakt is voor op hoog niveau kokende thuiskoks, gaat de nieuwe podcast ‘Bestellen Kan Altijd Nog’ juist over makkelijk en snel koken. Hiermee willen de makers Jeroen Doucet en Jonas Nouwen een grotere doelgroep aanboren en inspiratie bieden voor mensen die zich elke dag opnieuw weer afvragen: ‘wat moet ik vanavond nou weer koken…?’. Elke week verschijnt er op maandag een nieuwe aflevering in je favoriete podcastapp met inspiratie voor een weekmenu, een recept dat wat uitgebreider wordt besproken en een keukenweetje.

podcast bestellen kan altijd nog

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nieuwe smaken van Tony’s

Tis feest! Tony’s lanceert drie nieuwe kadorepen in drie dolkomische smaken om cadeau te doen. Speciaal om dank je wel te zeggen, iemand de liefde te verklaren of om een feestje aan te kondigen. Want een goede chocoladereep zegt meer dan duizend woorden… Geef een echte kletsert de romige melkchocolade reep met amandel en kletskop. Zeg ’t recht uit je chocohart met de melk roos framboos (da’s lief hartendief)! Of maak er een feestje van met de witte topper met framboos, biscuit en discodip (discoballen inbegrepen). 3 smaken om te geven voor welk moment dan ook.. of uh.. om gewoon lekker zelf op te eten.

Tony Chocolonely

(Eet Geen) Dierendag

Morgen is het Dierendag, een dag die zich perfect leent voor een dagje geen vlees eten. Want wist je dat je daarmee ook meteen iets goeds doet voor de aarde? Met de campagne ‘Eet Geen Dierendag’ stimuleert organisatie Wakker Dier jou om vaker iets anders te eten dan vlees. Minder vlees eten betekent automatisch ook minder dieren houden. Op die manier kunnen we met elkaar de productie van vlees in Nederland omlaag brengen. De vleesproductie in Nederland stoot enorm veel broeikasgassen uit. Omgerekend zo’n 30 miljoen kilo CO2, of 176 miljoen kilometer autorijden. Per dag! Dus, laat op dierendag jouw stukje vlees staan en draag bij aan een gezondere, schonere wereld. Zo wordt dierendag écht de diervriendelijkste dag van het jaar. Voor alle dieren. Doe jij mee? Laat je bijvoorbeeld inspireren door onze snelle en vegetarische recepten.

> naar het recept: paddenstoelenburger

snelle vegetarische recepten Paddenstoelenburger

Rookworst weizen

Traditioneel worden er ieder najaar vele Nederlandse bockbieren gelanceerd. Maar HEMA en vandeStreek bier pakken het dit jaar nét wat anders aan. Ze hebben de handen ineengeslagen en komen als tegenhanger met de Rookworst Weizen – een bier geïnspireerd op de iconische worst van HEMA. Na de lancering van het Tompouce bier bij HEMA kon een Rookworst bier niet uitblijven. Want dat worst en bier een goede combinatie is, zit in onze Nederlandse cultuur ingebakken. Maar bier en worst in één product is toch wat lastiger voor te stellen. “De smaak van de rookworst wordt voor een groot deel bepaald door de rook, de juiste combinatie van hout zorgt voor die echte rookworst ervaring in het bier” vertelt Ronald van de Streek, medeoprichter van de brouwerij. Door het gebruik van de juiste rook geeft het bier de ervaring van een vers HEMA rookworst in je glas. “Al onze producten zijn veganistisch en we vonden het belangrijk om een mooi gebrouwen bier te maken zonder gimmicks zoals echte worsten in de ketel”, geeft Ronald aan. Ga jij het proeven?

Rookworst weizen

Lees ook: Deze 9 bijzondere eetgewoonten zijn typisch Nederlands

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!