Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
World Paella Day

Vers van de pers: nieuwe Tony’s reep, beste paella ter wereld en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Nieuwe Tony’s reep

Dat we op de redactie allemaal groot fan zijn van Tony’s Chocolonely (wie is dat nu niet) moge duidelijk zijn. Daarom waren we dan ook blij om te horen dat het bekende chocolademerk een nieuwe Tony’s reep lanceert: puur romige hazelnoot crunch. Een pure reep dus, van 51% cacao, gevuld met een mix van hazelnoot- en amandelpasta en knapperige stukjes hazelnoot. Niet alleen super lekker, ook nog eens helemaal vegan! Dat zijn overigens alle repen met een groen blaadje in het smaaklint op de verpakking, handig!

De reep zit bovendien ook vol met ‘impactbonen’, waarvoor de cacaoboeren hogere prijs betaald krijgen. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen, voegt Tony’s ook zoveel mogelijk repen zónder melk toe aan hun assortiment. Wil je deze nieuwe Tony’s reep proeven? Ze liggen nu bij de AH, Jumbo en de meeste andere supermarkten. En uiteraard bij de Tony’s Super Store in de Beurs van Berlage en online. En leuk nieuws: wij mogen 5 x 2 repen weggeven. Houd vanmiddag foodiesmagazine.nl/win in de gaten om mee te kunnen doen aan de winactie.

Ook iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

nieuwe Tony's reep

Wie is de beste paella-kok ter wereld?

Eerder gingen we al op zoek naar echte paella van Valencia. Maar wij zijn niet de enige met zo’n missie. Op 20 september 2023 vindt namelijk alweer de 4e editie van de World Paella CUP Day plaats. Tijdens deze dag strijden koks van over de hele wereld om de titel ‘beste paellamaker’. En iedereen die een uitzonderlijk goede paella kan bereiden kan ook meedoen. Paella is een van de meest bekende gerechten uit de Valenciaanse gastronomie, maar heeft een specifiek recept. De inwoners uit de geboortestad van dit gerecht zijn dan ook ontzettend trots op de paellacultuur. Finalisten kunnen zich een week lang in deze stad én haar cultuur laten onderdompelen. Wil jij dat ook? Tot 29 mei 2023 kun je je opgeven voor de voorselectie via dit formulier en door een foto en video toe te voegen, waarin je je persoonlijke verhaal laat zien en waarom je wilt deelnemen aan de wedstrijd. Voor meer informatie ga je naar worldpaelladay.org.

World Paella Day

Heri Heri in het Koninklijk Paleis Amsterdam

Op 1 juli wordt in Nederland met de Surinaamse feestdag Keti Koti, de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij in juli 1873 herdacht. Voor de vierde keer wordt dit jaar daarom Free Heri Heri For All georganiseerd. Op verschillende plekken in het land kan gratis en gezamenlijk het Surinaamse gerecht Heri Heri gegeten worden. In onze hoofdstad kan dat op wel een heel bijzondere locatie, namelijk in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Een speciaal kookteam van 16 topchefs met Afro-Caribische en Surinaamse roots – waaronder London Loy – gaat daar samen met de medewerkers van het Koninklijk Huis een een paar dagen duizenden Heri Heri’s bereiden. Wil je meer informatie over dit evenement? Kijk dan op paleisamsterdam.nl

Free Heri Heri

Bonaire Culinair

Van 25 mei tot en met 8 juni 2023 wil je op het Caribische eiland Bonaire zijn! Dan vindt namelijk het evenement Bonaire Culinair plaats. Vergelijk het een beetje met de Restaurantweek zoals we die hier in Nederland kennen. In diverse restaurants kun je voor een vriendelijke prijs aanschuiven, zelfs bij de meest exclusieve culinaire parels. Daarnaast maak je ook nog eens kans op diverse prijzen nadat je gereserveerd hebt, simpelweg door de QR-code op het menu bij het restaurants te scannen.

1000 steps bonaire

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!