Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Op zoek naar de smaak van het bier van Rembrandt

Vers van de pers: op zoek naar de smaak van het bier van Rembrandt en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Future Goods bij Lidl

Krekelgehaktballetjes, natuurlijke kombucha, vegan kaas, een hip, fris drankje van de cacaovrucht en nog veel meer innovatieve producten vind je deze week bij Lidl. Het is namelijk Future Goods week! Deze week krijgen zes jonge, duurzame en innovatieve bedrijven de kans om hun met hun producten in het schap te liggen. De Future Goods Week van Lidl is van 30 juni tot en met 6 juli in alle Lidl winkels in Nederland. Sla dus nog snel je slag! Let wel goed op de schapkaartjes, of vraag ernaar in de winkel, want de producten liggen verspreid.

Product for Lidl Future Goods Week

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Fenomeentje

Donnie, snackconnaisseur en hitartiest had een droom en dat was een eigen snack. Als groots FEBO-fan besloten FEBO en Donnie samen een hit te maken: het Fenomeentje. Een ambachtelijke, vegetarische, krokante en licht pittige Nasisnack. Deze pittige vega-nassie in een krokant jassie is vanaf nu beschikbaar bij de FEBO bij jou in de buurt!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MARADONNIE (@maradonnie)

Bier van Rembrandt

Zin in een avondje voor de buis? Dan hebben we een leuke kijk tip voor je! In de nieuwe documentaireserie Op zoek naar smaak gaan bierbrouwers, kunst- en bierhistorici, en Perry de Man (kok bij o.a. 24Kitchen) achterhalen wat voor soort bier er zat in het glas op Rembrandt’s schilderij ‘De verloren zoon in een herberg’ uit 1635. Mede dankzij de eeuwenlange traditie van bierbrouwen in Nederlands, is de serie een fascinerende zoektocht naar oude receptuur én hedendaagse smaak. Want naast de zoektocht naar de smaak van het bier van Rembrandt van toen, is ook te zien hoe het gelukt is om het bier op het schilderij zelf te brouwen met de smaak van nu. De documentaire Op zoek naar Smaak is vanaf te bekijken via craftbrouwers.nl/smaak.

Op zoek naar de smaak van het bier van Rembrandt

Speciaalbierabonnement

Nu we het toch over bier hebben: wij hebben iets ontdekt wat we nu al nooit meer willen missen! Een abonnement op speciaalbieren. De Proeftuin van Hertog Jan lanceert een abonnement op de meest bijzondere en exclusieve flesjes voor iedereen die van bier houdt! Zo ontvang je rechtstreeks vanuit de Limburgse brouwerij in Arcen de mooiste bieren bij jou op de stoep. Bas vertelt je er graag alles over.

De Proeftuin speciaalbieren

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!