Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Ready-to-drink Gimber

Vers van de pers: ready-to-drink GIMBER, foodmarkt in Den Bosch en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Ready-to-drink GIMBER

Waarschijnlijk ken je de siropen van GIMBER wel, op basis van gember die je aanmaakt met water of ook bruiswater. Het merk komt nu met een frisse en pittige ready-to-drink GIMBER variant in een flesje en blikje. Trouw aan het originele GIMBER-recept en dus volledig biologisch, alcoholvrij, laag in calorieën en beschikbaar in een handig formaat. Ideaal voor onderweg. Deze variant is een combinatie tussen de originele N°1 Original en N°2 BRUT. De citroenachtige, pittige smaken van gember worden geblend met licht bruisend water, een vleugje citroensap, yuzusap en ook wat kruiden. Ben je benieuwd? Het drankje is nu verkrijgbaar via onder andere gimber.com of via debijenkorf.nl.

Ready-to-drink Gimber

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Foodmarkt in Den Bosch

De eerste foodmarkt van Den Bosch opent deze maand haar deuren! Verwacht veel Brabantse gezelligheid, wereldse gerechten voor iedereen én een bijzonder kleurrijk, urban interieur. Foodmarkt DE FAM opent op 29 juli 2023 voor Den Bosch én iedereen daarbuiten. Niet alleen het unieke interieur maakt deze hotspot bijzonder, met meer dan zes verschillende keukens wordt het mogelijk om in één avond een culinair rondje om de wereld te maken. Van Mexicaans tot Aziatisch en van seafood tot burgers. Wil je een bezoekje brengen aan deze foodmarkt? Dat kan vanaf zaterdag 29 juli 2023, half 9 ’s ochtends.

Super vet; mayo waarmee je verspilling tegengaat

Of je het nou patat of friet noemt, wij eten ze het liefst met een flinke klodder mayo. Per persoon eten we er zo’n 2,5 kilo (178 porties) per jaar van! Maar hoe doe je dat nou op een duurzame manier? Want of het nu minder verspillen of minder vleeseten is, we willen allemaal graag duurzamer eten zónder in te leveren op (eet)genot. Het jonge merk Mayoneur bewijst dat dat niet nodig is. Hun 7 bijzondere mayo smaken zoals pittige saté, wasabi en sriracha, zijn niet alleen allemaal plantaardig, ook bevatten ze een duurzaam alternatief voor traditionele verdikkingsmiddelen: citrusvezels van verspilde sinaasappelen. Daarmee is de ingrediëntenlijst 40% E-nummers armer in vergelijking tot traditionele mayo’s en gaan ze tegelijkertijd de verspilling van sinaasappelschillen tegen. Nieuwsgierig hoe dat proeft? De mayo’s zijn verkrijgbaar bij de grotere supermarkten en bij Picnic.

Mayoneur

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!