Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
restaurantweek New York City

Vers van de pers: Restaurant Week New York City, culi-tv en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Restaurant Week New York City

Heb je binnenkort een trip naar New York gepland? Dat komt goed uit! Van 24 juli t/m 20 augustus 2023 is het namelijk Restaurant Week in deze Amerikaanse stad. Dit houdt in dat je bij 500 (!) deelnemende restaurants tegen vaste lage prijzen van een menu kunt genieten, of je nu gaat voor een tweegangen lunch of een driegangendiner. En of je nu liefhebber bent van de Aziatische keuken, fan van pizza of pasta of niet zonder chocolade kunt: de Restaurant Week New York City biedt voor ieder wat wils. Dus, staat er een bezoekje NY op de planning en wil je vast een tafeltje reserveren bij je favoriete restaurant? Ga dan naar nyctourism.com/restaurant-week.

restaurantweek New York City

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nieuwe culi-tv op 24Kitchen

Nu het zomerweer even op zich laat wachten, is het de hoogste tijd voor wat culi-tv. En dat komt goed uit, binnenkort verschijnen er namelijk een aantal nieuwe programma’s op 24Kitchen die je gezien moet hebben. Allereerst Karsu’s Kitchen , waarin de van origine Turkse Karsu je Turkije door haar ogen laat zien. Ze neemt je mee naar de leukste, lekkerste en origineelste plekken om te eten in haar thuisland. Bovendien laat ze zien hoe je ook thuis de lekkerste Turkse gerechten kunt bereiden. Ook Jet van Nieuwkerk komt met een nieuw programma. In ‘Lekker Snel!’ inspireert ze de kijker elke werkdag met een smaakvol en snel gerecht, van pasta met venkelworst en taggio olijven tot citroen-dille zalm uit de oven. Dan is er nog een nieuw seizoen van ‘Great British Menu‘, waarin bekende Britse chefs tegen elkaar strijden om om uiteindelijk te mogen koken tijdens een fantastisch banket in Brighton’s Royal Pavillion. Tenslotte komt de Italiaanse Gino met een nieuwe serie. In ‘Gino’s Italy: Secrets of the South‘ gaat hij op zoek naar de verborgen juweeltjes van zijn vaderland, terwijl hij verschillende regio’s van Zuid-Italië bezoekt.

Karsu's Kitchen

Duvel introduceert iconisch glas

Voor de nieuwste editie van de Duvel Collection werkt het biermerk samen met de Bredase illustrator Rick Brekelmans, bekend onder de naam Hedof. Zijn ontwerp neemt je mee in ‘de kunst van het vieren’, even loskomen van de dagelijkse routine en stilstaan bij een moment of mijlpaal, vaak gepaard met een proost. Het ontwerpen van het Duvel designer glas was altijd een stiekeme droom van Hedof, die zelf jarenlang glazen van zijn voorgangers spaarde. “Dat ik mijn eigen glas kan toevoegen aan de collectie en mijn ontwerp nu zelf een collectors item is, voelt nog een beetje onwerkelijk”. Hij kreeg volledige, creatieve vrijheid voor het maken van zijn design. “Vieren is wat me inspireerde, even weg uit het dagelijkse leven. Hoe wilder uitgedost, hoe wilder vaak het feest. Dat moment heb ik proberen te vangen middels mijn design voor het Duvel glas. Ik wilde een glas maken dat uitnodigt om te vieren en te proosten op iets kleins of iets groots.” Aldus Rick. Wil je nou graag zo’n vrolijk glas scoren? Wees er snel bij. De glazen zijn vanaf 4 september in beperkte oplage verkrijgbaar bij diverse cafés, supermarkten en slijterijen. Kijk op duvel.nl/hedof voor meer informatie.

Hedof glas Duvel

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!